Vijesti / Crna kronika

sud u varaždinu

Dvojica dilera iz Varaždina prodavali kokain i hašiš, kupovali i oružje

Dvojica dilera iz Varaždina prodavali kokain i hašiš, kupovali i oružje
Varaždinski.hr/Ilustracija

Sutkinja suda u Varaždinu odredila im je istražni zatvor u kojem se trenutno i nalaze.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 20. listopada, provelo prvo ispitivanje dvojice hrvatskih državljana (1962. i 1977.) zbog osnovane sumnje da su počinili produljena kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, navodi DORH.

Sumnjaju da su osumnjičeni 60-godišnjak i 45-godišnjak od siječnja do listopada 2022. godine u Varaždinu i okolnim mjestima posjedovali i posredovali u prodaji kokaina i hašiša većem broju osoba.

Također, sumnjaju da je 60-godišnjak u travnju i svibnju 2022. godine kupio dva prigušivača pucnja za vatreno oružje, a da je 45-godišnjak u srpnju 2022. neovlašteno prodao jednu pušku strojnicu s okvirom, spremnik za automatsku pušku i 80 komada streljiva.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv obojice osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila osumnjičenicima istražni zatvor.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video