Vijesti / Crna kronika

kaznionica u lepoglavi

Harald Kopitz počinio samoubojstvo u zatvoru u Lepoglavi

Harald Kopitz počinio samoubojstvo u zatvoru u Lepoglavi
Marko Jurinec/Pixsell/Goran Stanzl/Pixsell

Austrijanac je bio osuđen zbog teškog ubojstva troje djece.

Harald Kopitz (57), Austrijanac koji je osuđen zbog teškog ubojstva svoje troje djece, počinio je samoubojstvo, potvrdilo je ministarstvo pravosuđa. 

Do samoubojstva je došlo u poslijepodnevnim satima u kaznionici u Lepoglavi. Na mjesto je odmah pozvana Hitna pomoć, no Kopitz je preminuo u vozilu Hitne. 

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista nečime se izrezao, a za čin je iskoristio priliku kada je ostao sam dok su ostali otišli na večeru.

Doznajemo i da je kaznu služio na odjelu gdje inače kaznu služe osuđeni za ratne zločine.

- U ovom trenutku okolnosti navedenog događaja se još uvijek utvrđuju. Kaznionica u Lepoglavi o svemu je obavijestila nadležna tijela. Uprava za zatvorski sustav i probaciju provest će izvanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će pravovremeno biti obaviještena - potvrdilo je ministarstvo pravosuđa.

Osuđen 50 godina nepravomoćno

Podsjetimo, u lipnju ove godine Kopitz je nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora zbog teških ubojstava svoje troje maloljetne djece 24. rujna prošle godine. 

Osuđen je u ekspresnom postupku jer mu je suđenje okončano istoga dana kada je i započelo na zagrebačkom Županijskom sudu, a samo suđenje bilo je zatvoreno za javnost. Teretilo ga se za ubojstvo djece, a u optužnici stoji kako im je dao kakao u kojem je bilo najmanje 30 tableta diazepama.

Za svako ubojstvo je dobio 27 godina zatvora, što je u zbroju maksimalnih 50 godina zatvora. Kopitz je priznao krivnju, no i sama sutkinja pojasnila je u lipnju kako je to učinio tek nakon što su mu fiksirani svi tragovi.

Vještački nalaz pokazao je smanjenu ubrojivost Kopitza u vrijeme ubojstava, a vještak je naveo i kako je patio od narcističkog poremećaja ličnosti.

- To što ste ostali bez novca nije mogao biti razlog da oduzmete tri mlada života. Pored iznimno skupe boce šampanjaca na stolu ste ostavili oproštajnu poruku. No ta poruka ostavljena pored iznimno skupe boce dokazuje da su vam materijalne vrijednosti bile važnije od života djece. Kao majci i sucu neshvatljivo mi je da ste vašu djecu lišili života u trenutku kad se vama više nije živjelo jer ste ostali bez materijalnih dobara na koje ste bili navikli - kazala je tada sutkinja u objavi presude.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video