Vijesti / Crna kronika

PHISHING PORUKE

Predstavljaju se kao Božinović i Milina, a korisnicima poručuju da je za njima izdana tjeralica: 'Samo izbrišite poruke'

Predstavljaju se kao Božinović i Milina, a korisnicima poručuju da je za njima izdana tjeralica: 'Samo izbrišite poruke'
Ilustracija

Policija upozorava kako se radi o lažnim porukama koje je dovoljno - izbrisati.

Policija ponovno upozorava na veći broj prijavljenih slučajeva korisnika kojima su na e-mail adrese stizale poruke nepoznatih pošiljatelja.

Ovi pošiljatelji se predstavljaju kao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac i načelnik Sektora općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje Dalibor Jurić. a u porukama navode kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traže od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Policija je objavila i screenshotove poruka koje su stizale, a korisnicima je u svakoj toj poruci objašnjeno da moraju ''odgovoriti na e-mail te objasniti svoje razloge'', nakon čega će biti ''izdana tjeralica za njima te će biti uhićeni''.

Naime, policija upozorava kako se radi o lažnim porukama koje je dovoljno - izbrisati.

''Obavještavamo građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati'', poručili su.

Najnovije

Reci što misliš!