Vijesti / Crna kronika

POLICIJA IZVJESTILA

Velika policijska akcija na području Varaždina: Zaplijenjeno više od 7 kilograma marihuane, amfetamin, streljivo...

Velika policijska akcija na području Varaždina: Zaplijenjeno više od 7 kilograma marihuane, amfetamin, streljivo...
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell (ilustracija)

Zajednička akcija varaždinske i međimurske policije...

Jučer, 23. studenog, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske, uz potporu policijskih službenika Interventne jedinice policije PU međimurske, proveli su više pretraga domova i drugih prostora koje na širem području Grada Varaždina posjeduju i koriste hrvatski državljani, muškarci starosti 38, 33, 31 i 26 godina.

- Prilikom pretrage domova i drugih prostorija pronađeno je i privremeno oduzeto sveukupno 7.175 grama sasušene biljne materije zelene boje nalik na drogu marihuanu, 23,8 grama kemijske droge Amfetamin, 4,4 grama psiho-aktivnih gljiva, kompletna oprema za „indor“ uzgoj sa zasađenih 48 stabiljka zelene boje u rastu nalik na stabljike biljke indijske konoplje, koje su bile posađene u PVC tegle, 22 stabiljka nalik na biljke indijske konoplje koje su bile u fazi sušenja, papirnati novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 33 840,00 kuna i 805 eura, uređaj za vakumiranje droge, više komada preciznih digitalnih vaga, 135 komada streljiva različitih kalibara, više komada mobitela i informatičke opreme te druga oprema koja se koristi za „indor“ uzgoj indijske konoplje - izvijestila je policija.

Nad osobama od kojih su predmeti oduzeti policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. Kaznenog zakona.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, kao i potrebitih vještačenja, koja će se provesti u Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu te nakon provede potrebitih dokaznih radnji, protiv trojice muškaraca će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu redovnim putem, dok će se muškarac starosti 38 godina, dana 24.11. 2022. godine, uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Najnovije

Reci što misliš!