Vijesti / Crna kronika

dorh

Provalio u vikendicu na Dravi pa naletio na vlasnika. Pokušao ga je utopiti

Provalio u vikendicu na Dravi pa naletio na vlasnika. Pokušao ga je utopiti
Mario Sinčić

Na kraju je 26-godišnjak dobio osam godina zatvora.

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu 26-godišnjaku zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe, navodi DORH. 

Županijsko državno odvjetništvo žalilo se na osudu kojom je 26-godišnjak dobio šest godina zatvora.

Prvostupanjskom presudom optuženi 26-godišnjak proglašen je krivim da je 27. kolovoza 2021., na obali Drave u mjestu Gornji Kuršanec, zajedno s 20-godišnjakom provalio u vikendicu oštećenika i uzeo veći broj raznih predmeta (vrijednost od oko 15.000 kuna), a kada ga je oštećenik zatekao u vikendici, silom mu je oduzeo ruksak sa stvarima (vrijednost veća od 4.000 kuna) te, u cilju da ga usmrti kako ga ne bi otkrio za počinjenu provalu, pokušao mu zadati više udaraca drvenom motkom i bokserom u glavu te ga gurnuo u vodu i držao ga potopljenog pod vodom.  

Sada su prihvaćeni argumenti državnog odvjetništva i utvrdili su da je Županijski sud u Varaždinu optuženiku izrekao preblagu kaznu. Preinačili su mu presudu na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.