Vijesti / Crna kronika

POLICIJA IZVJESTILA

Još jedan 'direktor lovio u mutnom', slijedi mu kaznena prijava

Još jedan 'direktor lovio u mutnom', slijedi mu kaznena prijava
Siniša Sović/Foto agencija Sjever; Ilustracija

Uzeo je akontaciju za posao, no nikad ga nije obavio...

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare na štetu 42-godišnjaka i 45-godišnjakinje.

- On je, kako se sumnja, kao direktor jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Ivancu, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo, dana 17. veljače 2012. godine s oštećenima sklopio ugovor o izradi i vođenju projektne dokumentacije o obavljanju usluge na izgradnji poslovno - stambene građevine, čime se obvezao izraditi projektno tehničku dokumentaciju, idejno rješenje, idejni projekt, glavni projekt i izvedbeni projekt. 58-godišnjak je za izradu navedene dokumentacije od oštećenih primio akontaciju u iznosu od oko 65.000 kuna, ali projektna dokumentacija nikada nije izrađena - izvijestila je policija.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 58-godišnjak počinio i kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz članka 626. Zakona o trgovačkim društvima, budući da je kao odgovorna osoba i jedini član trgovačkog društva propustio pokrenuti stečajni postupak nad istim, iako je to bio dužan učiniti s obzirom da trgovačko društvo zbog blokade od 297 dana nije moglo poslovati. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video