Vijesti / Crna kronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA

PREVARANT IZ MEĐIMURJA Od župnika posudio 1,7 milijuna kuna, potrošio ih u kladionici

PREVARANT IZ MEĐIMURJA Od župnika posudio 1,7 milijuna kuna, potrošio ih u kladionici
Duško Jaramaz/Pixsell (ilustracija)

Ni radnicima nije isplatio plaće...

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 32 godine zbog počinjenih kaznenih djela prijevare, dvije prijevare u gospodarskom poslovanju i neisplate plaće. Tereti se da je od studenog 2020. do srpnja 2021. godine u mjestima kraj Čakovca u više navrata tražio od mjesnog župnika da mu posudi novac, lažno predočavajući kako mu je novac potreban za deblokadu računa u stranim bankama i kako će ga vratiti, iako uopće nije imao tu namjeru.

Župnik mu je povjerovao i predao više od 1.715.000 kuna koje je okrivljenik potrošio u kladionici i za druge osobne potrebe, a župniku je vratio svega oko deset posto od posuđenog iznosa. Okrivljeniku se stavlja na teret i da je kao direktor dvaju trgovačkih društava od studenog 2019. nadalje ugovorio s vlasnicom obrta pružanje knjigovodstvenih usluga za društva uz plaćanje mjesečne naknade te ishodio od nje da posudi novac jednom njegovom društvu, lažno predočavajući da će uredno plaćati usluge i vratiti novac iako nije imao takvu namjeru.

Tereti ga se da nije plaćao obrtu račune za knjigovodstvene usluge niti je vratio posuđeni novac čime je svojim društvima pribavio protupravnu korist veću od 76.000 kuna. Tereti se da da sedmorici radnika svojeg trgovačkog društva nije isplatio plaće za lipanj i srpanj 2020. godine u iznosu većem od 54.000 kuna niti im je uručio obračune iznosa koje im je bio dužan platiti. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru u drugom predmetu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu u kojem se protiv njega vodi istraga.

U pritvoru je jer je od srpnja 2021. do lipnja 2022. godine u Čakovcu i okolici, u više navrata tražio od 33-godišnjaka i 44-godišnjaka da mu posude novac jer mu treba za plaćanje provizija u stranim bankama u kojima ima položen novac i da će, nakon plaćanja provizija, podići i vratiti im posuđeni novac. Osnovano se sumnja da nije imao namjeru vratiti im novac, kao i da je 33-godišnjaku, kao jamstvo povrata novca, predao prometnu dozvolu automobila za koji je neistinito tvrdio da njegovo vlasništvo te izdao nenaplative zadužnice svojeg trgovačkog društva. Oštećenici su mu povjerovali i predali mu ukupno više od 3.800.000 kuna koje je osumnjičenik potrošio u kladionici, za igre na sreću i druge osobne potrebe.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video