Vijesti / Crna kronika

nakon presude

Majka Nine Čengića za RTL: 'Sud je poručio - samo tucite, ništa vam se neće dogoditi'

Majka Nine Čengića za RTL: 'Sud je poručio - samo tucite, ništa vam se neće dogoditi'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Milica Čengić ne skriva ljutnju zbog presude.

Nakon skoro dvije godine Županijski sud u Varaždinu donio je nepravomoćnu presudu u 'slučaju Kulturana'. Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić prvotno su optuženi za teško ubojstvo Nine Čengića ispred prostorija udruge Kulturana.

Vezana vijest:

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA PRESUDA U SLUČAJU 'KULTURANA' Svi optuženi proglašeni krivima, zajedno dobili devet godina i dva mjeseca zatvora

No Županijsko državno odvjetništvo prvo je promijenilo optužnicu te ih je teretilo za nanošenje teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, da bi sud četvorku na kraju osudio za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Za to kazneno djelo Ivor Vujasinović dobio je tri godine zatvora, Asja Gorski dvije godine i šest mjeseci zatvora, Ivan Gorski dvije godine zatvora te Dominik Žnidarić jednu godinu i osam mjeseci zatvora.

Majka Nine Čengića, Milica Čengić, za RTL je komentirala presudu.

- Mog sina neće vratiti ni 15 godina zatvora prvooptuženom, ali očekivala sam sigurno veće kazne iz moralnih razloga. Kad je ostao ležati pokriven kartonskim kutijama, kojim su ga pokrili optuženi i ostavili ga na kiši, nitko od 15 osoba nije zvao hitnu. Da su zvali hitnu, moj sin bi bio živ. Puno pitanja je ostalo, ali po meni sud je poručio 'samo tucite po ulici, ništa vam se neće dogoditi - napisala je Milica Čengić.

Odluku suda komentirao je i Goran Vučetić, odvjetnik prvookrivljenog Ivora Vujasinovića.

- On je mogao takav pijan pasti najmanje četiri puta, bio je u visokom stupnju alkoholiziranosti, pao je s barskog stoca, pa na livadi gdje nije mogao udariti glavom, a onda se digao i opet otišao, bio je sam mogao je pasti tamo - bio je mrak - rekao je.

Nino Čengić imao je 35 godina. Preminuo je 30. svibnja prošle godine, dan nakon incidenta.

Najnovije

Reci što misliš!