Vijesti / Crna kronika

OPOZVANA UVJETNA KAZNA

Majka troje djece ide u zatvor jer duguje 46.000 kuna alimentacije

Majka troje djece ide u zatvor jer duguje 46.000 kuna alimentacije
Varaždinski.hr

'Plan mi je sad da se zaposlim u Hrvatskoj te da od tih prihoda podmirim dug. Živim s majkom te se uzdržavam od njezine mirovine koja iznosi 2400 kuna', kazala je 45-godišnjakinja iz okolice Varaždina...

Općinski sud odlučio je da će 45-godišnjakinja koja je ujedno i majka troje djece iz okolice Varaždina provest će godinu dana u zatvoru jer nije platila alimentaciju. Ona je dobila početno godinu dana uvjetno, no sud je tu odluku opozvao jer nije platila alimentaciju u ukupnom iznosu od 46.000 kuna.

Iako joj je Sud dvije godine u više navrata produžavao rok za ispunjenje obveze, ali ona to do danas nije učinila. Tijekom ročišta se branila kako ne može platiti dug za alimentaciju jer je nezaposlena, piše Danica.hr.

“Bila sam tri dana u Njemačkoj i pokušala tamo pronaći posao, međutim ni tamo nisam uspjela pronaći posao. Plan mi je sad da se zaposlim u Hrvatskoj te da od tih prihoda podmirim dug. Živim s majkom te se uzdržavam od njezine mirovine koja iznosi 2400 kuna”, kazala je 45-godišnjakinja.

Rekla je na Sudu kako se povremeno bavi nadničarenjem u okolnom susjedstvu, međutim za taj rad najčešće dobije nadnicu u hrani. No, Sud joj ipak nije želio još jednom popustiti pa će ovaj put morati odslužiti kaznu.

“Majka je u dobi od 45 godina, potpuno je radno sposobna i nema nikakvih dokaza o postojanju okolnosti koje bi ju spriječile da ispuni svoju obvezu, a obvezu naknade štete u navedenom iznosu nije ispunila niti u minimalnom dijelu”, naglašava sud u rješenju o opozivu uvjetne presude.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video