Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

'PAO' U SVIBOVCU PODRAVSKOM Mladić posjedovao manje od grama marihuane, kažnjen sa skoro 400 eura

'PAO' U SVIBOVCU PODRAVSKOM Mladić posjedovao manje od grama marihuane, kažnjen sa skoro 400 eura
Miroslava Novak; Ilustracija

nakon pravomoćnosti ove presude marihuana će se uništiti 'jer se radi o materijama koje su opasne za život i zdravlje ljudi'...

Općinski sud u Varaždinu objavio je sadržaj nepravomoćne presude donijete početkom prosinca prošle godine kojom se 26-godišnjak sa šireg varaždinskog područja proglašava krivim zbog posjedovanja marihuane.

Kako je istaknuto u presudi, on je krajem srpnja prošle godine u Svibovcu Podravskom posjedovao 0,79 grama droge marihuane.

Mladić je za počinjenje prekršaja kažnjen s 398,17 eura, a mora platiti i 26,54 eura za troškove sudskog postupka.

- Za navedeni prekršaj Zakonom je propisana za fizičke osobe novčana kazna od 5.000,00 do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 90 dana, međutim okrivljeni se za počinjeno ne kažnjava ni minimalnom novčanom kaznom propisanom za tu vrstu prekršaja, već se istome novčana kazna primjenom čl. 37. Prekršajnog zakona ublažava jer se utvrdilo da učinjeni prekršaj kritične zgode nije imao teže posljedice, a također imajući u vidu u skladu s čl. 36. st. 2. Prekršajnog zakona sve olakotne okolnosti kao i uzimajući u obzir imovinsko stanje, a što je sve imalo utjecaja na visinu izrečene novčane kazne – piše u presudi.

Okrivljenik se nije odazvao na sudske pozive.

- Droga marihuana težine 0,79 grama stavlja se na raspolaganje Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu te će se nakon pravomoćnosti ove presude uništiti jer se radi o materijama koje su opasne za život i zdravlje ljudi – objašnjeno je u presudi.

Stranke u sporu na odluku suda žaliti se mogu u roku od osam dana.

Najnovije

Reci što misliš!