Vijesti / Crna kronika

prevara

Umirovljenik želio zaraditi na nafti i plinu pa ostao bez znatne količine novca

Umirovljenik želio zaraditi na nafti i plinu pa ostao bez znatne količine novca
Ilustracija

Tužno...

Policija je u Čakovcu krajem siječnja zaprimila kaznenu prijavu 69-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela prijevare. Ispričao je da je tijekom rujna prošle godine putem poveznice na internetu, koja je upućivala na povoljna ulaganja u poslove s naftom i plinom, ostavio svoje osobne podatke.

- Nakon toga telefonom su ga kontaktirale nepoznate osobe koje su se predstavljale kao trgovački posrednici, brokeri. Tijekom telefonskih razgovora lažni brokeri uspjeli su oštećenog uvjeriti da se radi o vrlo povoljnoj i sigurnoj poslovnoj investiciji te su ga pritom naveli da u više navrata između rujna i prosinca 2022. godine, na razne račune uplati nešto više od 33.000 eura provizije, uz lažna obećanja da će ubrzo ostvariti novčani dobitak od oko 140.000 eura. Budući da realizacija poslovne investicije nije ostvarena, niti je 69-godišnjaku isplaćena obećana novčana dobit, odlučio je događaj prijaviti policiji jer smatra da je prevaren - kažu u Policijskoj upravi međimurskoj, koja građane poziva na oprez jer su društvene mreže pune ponuda i oglasa o povoljnim poslovnim investicijama i profitabilnim ulaganjima u razne poslove s kriptovalutama, dionicama i slično.

- Iza takvih oglasa i ponuda najčešće se skrivaju prevaranti koji, ne samo da neće isplatiti novčani profit ostvaren financijskim investicijama, već će građanima uzeti njihov teško stečeni novac - upozoravaju.

Najbolji način zaštite od ovakvih i sličnih vrsta prijevara je ignoriranje svih sumnjivih obavijesti o povoljnim i brzim realizacijama poslovnih investicija putem interneta, društvenih mreža i  drugih sredstava komunikacije.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video