Vijesti / Crna kronika

NOVI OBRAT U AFRICI

Hrvatski posvojitelji zaustavljeni u zračnoj luci u Zambiji kad su krenuli u Hrvatsku

Hrvatski posvojitelji zaustavljeni u zračnoj luci u Zambiji kad su krenuli u Hrvatsku
Pixsell/Stringer

Jučer im je bilo određeno da moraju napustiti Zambiju u roku 48 sati, a danas je hrvatske posvojitelje zatekao novi šok...

Drama hrvatskih državljana koji su još u prosincu otišli u Afriku posvojiti djecu nastavlja se. Osmero Hrvata koji su danas trebali napustiti Zambiju ponovno su zaustavljeni u tamošnjoj zračnoj luci, potvrdili su nam diplomatski izvori.

Vezana vijest:

optuženi za trgovinu ljudima Sud u Zambiji odbacio optužnice, svi uhićeni idu na slobodu i vraćaju se u Hrvatsku

Prema pisanju Večernjeg lista, zaustavljeni su i odvedeni. Sud u zambijskoj Ndoli odbacio je u ponedjeljak optužnicu protiv hrvatskih državljana za trgovanje djecom i oni u 48 sati moraju napustiti zemlju, potvrdilo je u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

Četiri para iz Hrvatske uhićena su početkom prosinca u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga. Bili su optuženi za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata. Prije dva tjedana pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode nakon što su ispunili sve uvjete koje je sud za to odredio. 

Po odbacivanju optužnice, osmero Hrvata dobilo je informaciju da moraju u roku od 48 sati napustiti Zambiju. Ali na povratku prema Hrvatskoj zaustavljeni su u zračnoj luci.

Telegram piše kako su hrvatski posvojitelji ponovo odvedeni u pritvor.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video