Vijesti / Crna kronika

pu

Kaos kod kafića u Trnovcu: Sukobili se s gostima, udarali i ženu. Tukli su i ozlijedili policajce

Kaos kod kafića u Trnovcu: Sukobili se s gostima, udarali i ženu. Tukli su i ozlijedili policajce
Ilustracija/Pixabay

Bilo je i pucnjave, a na kraju je nasilna trojka završila ja varaždinskom sudu.

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o incidentu koji se dogodio u subotu, 11. ožujka oko 0.05 sati, u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu. Tada su trojica muškaraca (22, 34 i 60 godina) narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, poručili su iz PU varaždinske. 

Navedeni su pod utjecajem alkohola udarali rukama i nogama po glavi i tijelu četvoricu muškaraca te jednu ženu koja ih je pokušavala smiriti, pri čemu su je vrijeđali i naguravali.

Također su razbijali inventar ugostiteljskog objekta tako da su bacali čaše i flaše po podu. Nakon što su se udaljili iz ugostiteljskog objekta na parkiralište, temeljem dojave na mjesto događaja stigla je ophodnja Policijske postaje Varaždin. Policijski su službenici započeli postupanje i pristupili navedenima te zatražili na uvid osobne iskaznice radi utvrđivanja identiteta, pri čemu su odmah napadnuti od spomenute trojice muškaraca.

Navedeni su napali policijske službenike tako da su ih naguravali i udarali rukama i nogama po tijelu. Zbog toga su policijski službenici započeli uporabu sredstva prisile i to tjelesnu snagu. Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počeli gušiti, drugi je policijski službenik zbog visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, ispalio jedan upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak.

- Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira. Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca napadača zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu - ističe PU varaždinska. 

Njihove su ozlijede okvalificirane kao lake. Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede.

Sva trojica napadača su uhićena te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kaznena djela 'Prisila prema službenoj osobi' i 'Napad na službenu osobu', nakon čega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također će se protiv njih Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti i optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Navedeni su u nedjelju, 12. ožujka dovedeni sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu koja je im je odredila mjere opreza i to zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin, na udaljenost manju od 100 metara.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.