Vijesti / Crna kronika

Jedan od uhićenih

HDZ-ovac uhićen nakon tučnjave: 'Nisam napao policajce ni remetio javni red i mir, zapisnik to pokazuje'

HDZ-ovac uhićen nakon tučnjave: 'Nisam napao policajce ni remetio javni red i mir, zapisnik to pokazuje'
HDZ Trnovec Bartolovečki

'Ja sam preiskusan, prepošten građanin da bih išao na policajce ili bilo što', poručio je Ivan Sušec.

Varaždinska policija izvijestila je da je u subotu, pet minuta nakon ponoći, u jednom ugostiteljskom objektu u Trnovcu Bartolovečkom došlo do narušavanja javnog reda i mira te prisile i napada na policijske službenike.

Vezana vijest:

Policija tučnjava pu Kaos kod kafića u Trnovcu: Sukobili se s gostima, udarali i ženu. Tukli su i ozlijedili policajce

Prema policijskom izvješću, trojica muškaraca prvo su napala goste, a kasnije i policiju.

Među osobama koje su uhićene bio je i Ivan Sušec, općinski vijećnik u Trnovcu Bartolovečkom, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Zamlaka te član Hrvatske demokratske zajednice.

Sušec je u telefonskom razgovoru potvrdio da je bio uhićen, no negira da je sudjelovao u remećenju javnog reda i mira ili napadu na policijske službenike.

- Nisam remetio nikakav javni red i mir, nema nikakvog zapisnika koji bi to pokazao. Bio sam u toj situaciji, ali nisam remetio javni red i mir. Policija me privela, ali to je nešto drugo, ne zbog remećenja javnog reda i mira. Nisam nikoga ni napao, ja sam želio smiriti situaciju kad su policajci došli na prijavu za remećenje javnog reda i mira. Remećenje javnog reda i mira dogodilo se u ugostiteljskom objektu, bio sam unutra za šankom, i tu je došlo do nekakvog naguravanja, čak je bilo i nekih šaka, i mi smo poslije toga izašli van.

Istaknuo je da je situacija eskalirala dolaskom policije.

- U tom momentu je došla policija zbog sasvim nečega drugoga, razdvajati još nekoga, a ja sam se tu našao. Rekao sam policajcima 'smirite se' jer su oni počeli razdvajati, praktično se hrvati s tim dečkima, i rekao sam im 'smirite se, nemojte raditi gluposti i jedni i drugi'. Međutim, u tom momentu je taj drugi policajac došao do mene i počeo mi 'što ti imaš tu?' i ja sam stao samo pred njega i raširio ruke i rekao 'nemoj to raditi, ne treba to raditi, daj da se ta situacija smiri'. Međutim, kad su došli drugi policajci, ja sam se tamo s njima našao tako da su uhitili i mene – rekao je Sušec.

Po uhićenju je izašao pred sutkinju.

- Pušteni smo iz pritvora, sutkinja nas je pustila van da se branimo sa slobode, ali što se mene tiče niti sam sudjelovao u remećenju reda i mira, ima tu zapisnik, mene se nigdje ne spominje, niti sam sa policajcima imao bilokakv kontakt da bi se to gledalo kao napad na policajce. Ja sam preiskusan, prepošten građanin da bih išao na policajce ili bilošto. Moj je cilj bio spriječiti da se nešto ne dogodi, no kad se nađete u takvoj situaciji, onda se baš dogodiš što se ne bi trebalo dogoditi. Kad je policija jednom došla, nitko više nije ništa pitao tko je što radito, nego su napravili što su napravili.

Na pitanje da li je testiran na utjecaj alkohola, rekao je: 'To ću zadržati za sebe'.

Što se političke budućnosti tiče, Sušec smatra da je to njegova osobna odluka.

- To ću ja odlučiti, to je moja stvar. Mene nije birao nitko drugi nego moji ljudi. Hoću li biti u HDZ-u, to je isto moja stvar – zaključio je Ivan Sušec.

Policija je najavila da će po završetku kriminalističkog istraživanja protiv uhićenih biti podnijete kaznene prijave. Također su im izrečene mjere opreza i to zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin, na udaljenost manju od 100 metara.

Najnovije

Reci što misliš!