Vijesti / Crna kronika

DRUGA STRANA

Ukrajinci koje se tereti za nered u Straussu tvrde da nisu krivi: 'Neka se pogleda snimka nadzorne kamere!'

Ukrajinci koje se tereti za nered u Straussu tvrde da nisu krivi: 'Neka se pogleda snimka nadzorne kamere!'
Varazdinski.hr

Te su večeri izašli s djevojkama pa završili u policijskoj postaji. Kažu da je policija 'na riječ' vjerovala zaštitarima, a da je istina drugačija.

Na Dan žena, 8. ožujka, policija je intervenirala u klubu Strauss zbog, kako je navedeno u službenom izvješću, remećenja javnog reda i mira, a za počinjenje tog prekršaja terete se 'dva strana državljana na privremenom boravku starosti 37 i 39 godina'.

Obojica pod utjecajem alkohola

- Oni su narušavali javni red i mir na način što su pod utjecajem alkohola (37 godišnjak 1,46 promila, a 39 godišnjak 0,48 promila) vikali u ugostiteljskom objektu, da bi potom u jednom trenutku 37-godišnjak prevrnuo stol na kojem se nalazilo piće – izvijestila je tada policija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Muškarci su, stoji u policijskom priopćenju, potom fizički nasrtali na zaštitare, odgurivali ih i udarali rukama, dok su ovi pokušali uspostaviti 'povoljno stanje reda i mira'.

- Zaštitari su nad njima uporabili sredstva prisile (sprej s nadražujućom tvari i sredstva za vezivanje) te su ih predali policijskim službenicima koji su u tom trenutku stigli na mjesto događaja – navela je policija u izvješću za javnost.

Privedeni u postaju

Muškarci su potom privedeni u Policijsku postaju Varaždin te su ih pregledali djelatnici Zavoda za hitnu medicinu. Kako je navedeno, 39-godišnjak je odbio liječničku obradu, dok je 37-godišnjak sproveden na daljnju liječničku obradu u Opću bolnicu Varaždinu, gdje je utvrđena ozljeda kažiprsta lijeve ruke.

Obojici je uručen prekršajni nalog zbog remećenja javnog reda i mira, a prekršajni nalog uručen je i 24-godišnjem zaposleniku kluba Strauss.

'Napadnuti smo bez razloga'

No s takvim viđenjem situacije ne slažu se osobe koje se tereti za remećenje javnog reda i mira. Ukrajinski državljani koji privremeno borave u Varaždinu, a zbog straha ne žele otkriti svoj identitet (njihovi podaci redakciji su poznati), kazuju da su bez razloga napadnuti u Straussu.

- U klub smo došli s partnericama oko 23 sata. Naručili smo pića i zabavljali se. Moja djevojka je plesala i ja sam krenuo prema njoj kad su me na stepenicama zgrabili zaštitari. Zavrnuli su mi ruku i gušili me te vukli niz stepenice. Moj prijatelj krenuo je prema nama i pitao što se zbiva, kad su zgrabili i njega. Željeli smo da nam objasne o čemu se radi, a oni su nas poprskali suzavcem i izveli van, srušili na beton gdje su nam vezali ruke. I tad ponovo koristili suzavac. Na podu smo čekali dolazak policije – rekao nam je 37-godišnji M.P., sudionik incidenta.

'Netko je pljunuo na mene'

Vani su doživjeli, ističu, još neugodnosti.

- Dok sam sjedio na betonu, nepoznata osoba, nakon što je saznala da sam iz Ukrajine, pljunula je na mene – rekao je 39-godišnji V.V.

Na pitanje o prevrtanju stola, ističu da ne znaju o čemu se radi.

- Ne znamo kakav stol je u pitanju. Ako su zaštitari prevrnuli neki stol dok su nas napali, mi za to ne znamo.

'Njihove izjave nisu dokaz'

Također kažu da ne znaju tko je 24-godišnji konobar koji je također zaradio prekršajni nalog i na koji je način on povezan s pričom.

- Policija je izjave zaštitara uzela kao istinu, ali mi smo nevini. Njihove izjave nisu dokaz, želimo da se pogleda videosnimka iz kluba na kojoj će biti jasno da ništa nismo skrivili – zaključili su.

U policiji su proveli oko četiri sata i svima je ukazana medicinska pomoć zbog upotrebe suzavca. Sudski epilog tek slijedi.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.