Vijesti / Crna kronika

incident u Trnovcu

HDZ-ovac tvrdi da nije sudjelovao u tučnjavi, Državno odvjetništvo kaže da je dvaput napao policajca

HDZ-ovac tvrdi da nije sudjelovao u tučnjavi, Državno odvjetništvo kaže da je dvaput napao policajca

Iz Državnog odvjetništva tvrde da je napao policajca i nakon što je policajac ispalio upozoravajući hitac...

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu 12. je ožujka provelo prvo ispitivanje trojice uhićenih hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prisile prema službenoj osobi, napada na službenu osobu i pokušaja tih kaznenih djela. Incident se dogodio u Trnovcu u jednom ugostiteljskom objektu 11. ožujka, a tri su tad uhićene: 22-godišnjak, 34-godišnjak i 60-godišnjak koji je kasnije identificiran kao Ivan Sušec, općinski vijećnik u Trnovcu Bartolovečkom, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Zamlaka te član Hrvatske demokratske zajednice.

Vezana vijest:

Ivan Sušec Jedan od uhićenih HDZ-ovac uhićen nakon tučnjave: 'Nisam napao policajce ni remetio javni red i mir, zapisnik to pokazuje'

On je u telefonskom razgovoru priznao da je bio uhićen, no rekao je da nije ni remetio javni red i mir niti da je napao policijske službenike, već je njegovo uhićenje bilo splet nesretnih okolnosti gdje su njegove namjere za smanjenjem tenzija krivo protumačene.

No prema priopćenju varaždinskog Državnog odvjetništva, Sušecova uloga u incidentu bila je značajno drugačija od onoga što tvrdi Sušec.

- Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 11. ožujka 2023. oko 00:50 sati na parkiralištu ugostiteljskog objekta u jednom mjestu kraj Varaždina, počinili navedena kaznena djela na štetu dvojice policijskih službenika koji su prethodno započeli s postupanjem prema njima zbog dojave o remećenju javnog reda i mira.
Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak snažno odgurnuo jednog policijskog službenika i da je udario šakom u nos drugog službenika, a kada su pali na tlo, osumnjičeni 34-godišnjak ga je počeo rukama gušiti. Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 60-godišnjak napao drugog policijskog službenika u čemu su mu se pridružili i ostali osumnjičenici te da je osumnjičeni 22-godišnjak rukama počeo gušiti drugog policijskog službenika koji je potom, radi otklanjanja daljnjih napada, ispalio upozoravajući hitac iz službenog pištolja u zrak, nakon čega su 34-godišnjak i 22-godišnjak prestali s napadima dok je osumnjičeni 60-godišnjak ponovno napao policijskog službenika, ali je potom savladan. Policijski službenici su zadobili tjelesne ozljede - piše u priopćenju Državnog odvjetništva.

Iako je Državno odvjetništvo predložilo da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, sutkinja istrage nije prihvatila navedeni prijedlog već je rješenjem odredila osumnjičenicima mjere opreza zabrane približavanja oštećenicima i zabrane posjećivanja ugostiteljskog objekta.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video