Vijesti / Crna kronika

Varaždinski sud

Nad nasilnom trojkom provest će se istraga. U incidentu kod kafića u Trnovcu napadnuti policajci

Nad nasilnom trojkom provest će se istraga. U incidentu kod kafića u Trnovcu napadnuti policajci
Duško Jaramaz/Pixsell; Hrvoje Jelavic/Pixsell

Policijskim službenicima nanijeli su tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. ožujka 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1989., 1963. i 2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela pokušaja prisile prema službenoj osobi i kaznenog djela napada na službenu osobu, navodi DORH. 

Vezana vijest:

incident u Trnovcu HDZ-ovac tvrdi da nije sudjelovao u tučnjavi, Državno odvjetništvo kaže da je dvaput napao policajca

Već smo pisali o trojici uhićenih, a 60-godišnjak je identificiran kao Ivan Sušec, općinski vijećnik u Trnovcu Bartolovečkom, član HDZ-a i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Zamlaka.

On nam je o incidentu priznao da je bio uhićen, ali da nije remetio javni red i mir, niti je napao policijske službenike. Pravdao se da je njegovo uhićenje splet nesretnih okolnosti gdje su njegove namjere za smanjenjem tenzija krivo protumačene. Varaždinsko Državno odvjetništvo potvrdilo je prošli tjedan da je Sušecova uloga u incidentu bila posve drugačija od onoga što on kaže.

Sada je varaždinsko Državno odvjetništvo objavilo priopćenje da kreće istraga protiv trojice uhićenih.

Vezana vijest:

Ivan Sušec Jedan od uhićenih HDZ-ovac uhićen nakon tučnjave: 'Nisam napao policajce ni remetio javni red i mir, zapisnik to pokazuje'

- Sumnjamo da su okrivljenici počinili navedena kaznena djela 11. ožujka 2023. oko 00:50 sati, na parkiralištu ugostiteljskog objekta u jednom mjestu kraj Varaždina, na štetu policijskih službenika, a nakon što su dvojica policijskih službenika započeli s postupanjem prema njima zbog dojave o remećenju javnog reda i mira. Osnovano se sumnja da su okrivljenici počinjenim kaznenim djelima nanijeli policijskim službenicima tjelesne ozljede - izvijestili su iz DORH-a. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.