Vijesti / Crna kronika

Nepravomoćna presuda

Pijan zapalio baklju na utakmici Varteksa i Bednje, kažnjen s 450 eura

Pijan zapalio baklju na utakmici Varteksa i Bednje, kažnjen s 450 eura
Foto Agencija Sjever/Siniša Sović (ilustracija)

'Bio sam sretan što je Varteks pobijedio', rekao je na sudu navijač.

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio nepravmoćnu presudu donijetu početkom veljače kojom se 44-godišnjak proglašava krivim za višestruko kršenje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Kako je istaknuo u presudi, on je '11. lipnja 2022. oko 18:50 sati u Jalžabetu, Varaždinskoj ulici na stadionu SC Jalžabet, gdje se održavalo javno okupljanje športskog karaktera odnosno nogometna utakmica finala Županijskog kupa NK Varteks i NK Bednja, kao navijač nogometnog kluba NK Varteks na gledateljskom prostoru športskog centra gdje su bili smješteni navijači NK Varteksa, za vrijeme odigravanja nogometne utakmice zapalio pirotehničko sredstvo 'baklju', dakle što je zapalio pirotehničko sredstvo'.

Osim toga, 44-godišnji navijač bio je i pod utjecajem alkohola u iznosu od 1,27 promila, dok je na prostoru športskih objekata dozvoljena razina od 0,50 promila.

Navijač pred sudom nije nijekao krivnju.

- Po završetku nogometne utakmice, bio sam sretan što je pobijedio NK Varteks, a radilo se o pobjedi nakon 11 godina u kupu, pa sam zato zapalio jednu baklju koju sam držao u zraku dok nije izgorjela. Tom prilikom sam također imao alkohol u organizmu u koncentraciji od 1,27 promila, s time da želim reći da nisam bio svjestan da sam pod tolikim utjecajem alkohola, jer se nisam tako osjećao, a inače znam da ne smijem prisustvovati nogometnim utakmicama ako imam alkohol iznad 0,50 promila – rekao je navijač na sudu.

Dodao je i da bakljom nikoga nije ugrozio jer se odmaknuo od drugih navijača, a na utakmice dolazi već 30 godina i dosad nije imao nikakvih incidenata.

Sud je odredio da zbog paljenja baklje mora platiti 250 eura, a za alkoholiziranost na tribini 200 eura. Ukupno 450 eura.

Kod izricanja kazne kao olakotne okolnosti sud je uzeo okrivljenikovo priznanje i žaljenje te izostanak prethodne kažnjavosti. Olakotna okolnost bila mu je i nezaposlenost.

Dobra vijest za navijača Varteksa je to što mu nije izrečena zabrana prisustvovanja utakmicama Varteksa.

Također je oslobođen naknade troška sudskog postupka.

Stranke u sporu na odluku suda mogu se žaliti u roku od osam dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video