Vijesti / Crna kronika

izvanredno priopćenje

PRIJELOMNA VIJEST Varaždinska policija tereti 44-godišnjaka za ubojstvo Željka Hatlaka!

PRIJELOMNA VIJEST Varaždinska policija tereti 44-godišnjaka za ubojstvo Željka Hatlaka!
Ilustracija

Policija je tijekom pretrage kuća i vozila pronašla vatreno oružje kojim je ubijen 56-godišnji Hatlak.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Varaždin u koordinaciji s Ravnateljstvom policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, izvijestila je PU varaždinska. 

Vezana vijest:

Željko Hatlak izvanredno policijsko priopćenje Policija potvrdila da je Željko Hatlak ubijen, počinitelja kaznenog djela još traže

On je osumnjičeni za kazneno djelo 'Teškog ubojstva iz koristoljublja' počinjenog na štetu 56-godišnjaka, 24. veljače 2023. godine u Varaždinu. Također je 44-godišnjak osumnjičen i za kazneno djelo 'Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari'.

Utvrdili su da je 44-godišnjak unaprijed isplanirao počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva tako da je doputovao u Varaždin nekoliko dana ranije, došao na kućnu adresu 56-godišnjaka gdje je sačekao njegov dolazak te iz neposredne blizine ispalio više hitaca iz vatrenog oružja koji su usmrtili 56-godišnjaka. Tijelo 56-godišnjaka je potom sakrio, nakon čega je počeo rasprodavati pokretnu imovinu 56-godišnjaka, ističu iz PU varaždinske. 

Osumnjičeni 44-godišnjak se potom osobnim vozilom ubijenog 56-godišnjaka uputio na karlovačko područje gdje je ranije neprijavljeno prebivao, u namjeri daljnjeg korištenja predmetnog vozila. Zatim je 8. ožujka 2023. godine po dojavi policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske vozilo pronađeno po policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke.

Vezana vijest:

željko hatlak slučaj ubojstva? Hatlak je ustrijeljen? 'Pred kuću su mu došli nepoznati muškarci, nećkali su se oko ulaska u dvorište'

Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja poduzeli su niz mjera i radnji u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela i materijalnih dokaza. Policija je provela više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni 44-godišnjak. Prilikom pretraga i očevida pronađeno je vatreno oružje kojim je ubijen 56-godišnjak.

Osumnjičenom 44-godišnjaku je od 4. ožujka 2023. godine rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu određen istražni zatvor zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela počinjenih na području Policijske uprave karlovačke, dok se zbog kaznenih djela 'Teškog ubojstva iz koristoljublja' i 'Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari' 31. ožujka 2023. Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnosi kaznena prijava protiv 44-godišnjaka.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.