Vijesti / Crna kronika

PU varaždinska

Pijani vozač motora (43) udario u rubnik na dravskom mostu, prijeti mu preko 6.000 eura kazne

Pijani vozač motora (43) udario u rubnik na dravskom mostu, prijeti mu preko 6.000 eura kazne
Google Maps/Ilustracija

K tome se vozio na neregistriranom motoru, a nije položio ni vozački ispit.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 8. lipnja oko 17.45 sati na Trgu Pavla Štoosa u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba, izvijestila je Policijska uprava varaždinska. 

Muškarac (43) je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.84 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravljao neregistriranim motociklom iz smjera Ulice Bogoslava Šuleka u smjeru dravskog nasipa. U vrijeme upravljanja na glavi nije imao pravilno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Dolaskom do mosta prednjim djelom motocikla udario je u rubnik mosta nakon čega je sletio van kolnika. Uslijed udara motociklom u most vozaču je s glave odletjela nezakopčana kaciga, dok je vozač pao na kolnik i zadobio ozljede.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove ozljede će se okvalificirati naknadno. Protiv vozača policijski službenici će podnijeti optužni prijedlog.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu od 6 640 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima do 12 mjeseci i kazna zatvora u trajanju do 120 dana.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

- Ovom prilikom ponovno apeliramo na sve vozače, a posebno na vozače motocikla i mopeda da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te da se pridržavaju prometnih propisa - poručuju iz varaždinske policije. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video