Vijesti / Crna kronika

incident na utakmici

Navijač s ustaškom zastavom je sin HDZ-ovca iz Varaždinske županije, ranije se pijan tukao s policijom

Navijač s ustaškom zastavom je sin HDZ-ovca iz Varaždinske županije, ranije se pijan tukao s policijom
Facebook: HNS

Sina HDZ-ovca mogli smo upoznati ove godine kada se potukao s policijom ispred jednog kafića u Trnovcu.

Općinski sud u Rijeci obavijestio je Hrvatski nogometni savez kako je donesena presuda protiv dvojice okrivljenika za prekršaj na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije. Podsjećamo, na utakmici Hrvatska - Latvija dvije su osobe u nekoliko navrata istaknule zakonom zabranjenu zastavu, zbog čega je Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza, prenosi web stranica HNS-a. 

Općinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D.C. novčanu kaznu u iznosu od 1.300 eura, a drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.

Nadalje, postupak prema trećoj uključenoj osobi traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem.

Sada portal Danica doznaje kako je drugookrivljeni otprije dobro poznat policiji, ali i hrvatskoj javnosti. On je Dino Sušec (34) iz Zamlake kod Varaždina, sin moćnog HDZ-ovca Ivana Sušeca (60).

Riječ je o poduzetničkoj obitelji, a otac je član Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog te predsjednik kluba vijećnika HDZ-a. U ožujku ove godine izbio je veliki skandal nakon što su otac i sin uhićeni jer su pretukli policajce ispred jednog kafića u Trnovcu. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.