Poznati detalji nesreće u Cestici u kojoj je poginula žena (73)

Policija je u priopćenju iznijela detalje prometne nesreće koja se dogodila u petak, 12. siječnja, oko 17.20 sati u Varaždinskoj ulici u Cestici, a u kojoj smrtno je stradala 74-godišnja žena.

– Ona je prelazila kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način te nije bila označena izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Tom je prilikom na nju prednjim dijelom naletjelo teretno vozilo kojim je iz smjera Gornjeg Vratna u smjeru Babinca, upravljao 59-godišnji državljanin Slovenije. Nesretna je žena uslijed udara zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula u Općoj bolnici Varaždin u 18.45 sati. Dežurna državna odvjetnica odredila je obdukciju preminule i tehnički pregled vozila – stoji u priopćenju.

Policija je praćenjem prometnih nesreća u prethodnoj, 2017. godini utvrdila da je došlo do značajnog porasta prometnih nesreća u kojima sudjeluju pješaci.

Tako je tijekom 2017. godine u prometnim nesrećama stradalo ukupno 58 pješaka, što predstavlja porast od 57%. U navedenim prometnim nesrećama, 2 pješaka su smrtno stradala, 1 je zadobio teške tjelesne ozljede i 17 njih lakše.

Analizom spomenutih prometnih nesreća policija je utvrdila da u značajnom dijelu, pješaci svojim nepropisnim ponašanjem u prometu, doprinose nastanku prometnih nesreća i svojem stradavanju.

Iz policije napominju da su pješaci za vrijeme kretanja kolnikom, noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti dužni biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili nekom reflektirajućom materijom.

Također u takvim uvjetima sudjelovanja u prometu biciklisti su dužni biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom ili nekom drugom reflektirajućom oznakom.

Apeliraju na navedene kategorije sudionika u prometu, da prvenstveno zbog svoje i sigurnosti drugih sudionika u prometu, za vrijeme kretanja kolnikom, koriste spomenute reflektirajuće materije ili druge oznake.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u narednom razdoblju poduzimati pojačane mjere u nadzoru prometa radi sprječavanja događanja prometnih nesreća i podizanja razine sigurnosti pješaka i biciklista u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije