KAZNENA PRIJAVA Zaposlenica humanitarne organizacije isplatila 272.000 kn – sebi

Službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakinjom te utvrdili postojanje sumnje da je počinila kaznena djela pronevjere i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Naime, kako se sumnja, ona je kao administrativno-financijski referent jedne humanitarne organizacije, podružnice u Ivancu, u razdoblju od siječnja 2011. do ožujka 2017. godine u više navrata podizala novac na bankomatima i šalterima za svoje potrebe i za to lažirala financijske dokumente.

Time je protupravno stekla imovinsku korist od oko 272.000 kuna.

– Taj je novac nakon toga sprovodila kroz blagajnu podružnice, tako što ga je najprije uplatila u blagajnu, o čemu je sastavila uplatnicu. Potom je tako uplaćene novčane iznose isplaćivala sebi, pribavljajući si protupravnu imovinsku korist. Da bi to prikrila, o tim isplatama sastavljala je isplatnice na koje je unosila neistinite podatke o primatelju, navodeći da je to jedan obrt. Te je isplate potom pravdala krivotvorivši račune spomenutog obrta. Račune je, svjesna protupravnosti svojih djela, ovjeravala faksimilom ravnateljice podružnice ili krivotvorila njezin potpis te pečatila pečatom ustanove kojim je ovjeravala svu navedenu dokumentaciju. Lažni podatak o plaćanju prema obrtu unosila je i u blagajnički izvještaj ustanove – izvijestila je policija o detaljima njezinih radnji.

Protiv 46-godišnjakinje će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije