UŽAS U DONJEM VRATNU (2) ‘DORH širi neistine, u općini Vinica se ne siluje’

Načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac reagirao je na medijske napise, prenijete sukladno informacijama Državnog odvjetništva, o silovanju 17-godišnjakinje.

> UŽAS U DONJEM VRATNU Oteli 17-godišnjakinju, a potom je silovali

– Ponovno, još jednom, molim sve nadležne institucije, posebno Državno odvjetništvo, te sve ostale da prestanu davati nepotpuna izvješća s terena, s totalno neistinitim i neutemeljenim podacima jer time unose nemir i nelagodu među naše stanovništvo – stoji u uvodu priopćenje načelnika općine.

– Stoga se ponovno obraćam ovim priopćenjem svim nadležnima institucijama sa zamolbom da prestanu uznemirivati mještane naselja Donje Vratno, a koje se nalazi u Općini Vinica. Sve što nije dobro kao i u ovom dramatičnom slučaju za svaku je osudu pa tako i ja svojim priopćenjem osuđujem sve počinitelje. Međutim, ponavljam kako se ne radi o žiteljima naše Općine Vinica i naselja Donje Vratno, kako se u priopćenju navodi, već isključivo o žiteljima romskog naselja koje se nalazi na području naših susjednih općina Cestice i Petrijanca. Naši mještani nisu ničim zaslužili takav neprimjeren i uznemiravajući tretman pa sam stoga primoram obratiti se ovim protesnim pismom svim nadležnim državnim institucijama od Sabora do Vlade – izjavio je ogorčeni načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Ipak, nejasno je nezadovoljstvo načelnika jer, kao što se može vidjeti iz priopćenja DORH-a, nigdje ne stoji da su počinitelji iz Donjeg Vratna, već da su djevojku pokupili uz cestu u Donjem Vratnu i odveli je u drugo mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije