NAPOKON Popravljaju semafore u Koprivničkoj, u utorak bi mogli proraditi

Semafori na raskrižju Koprivničke i Međimurske ulice u Varaždinu još uvijek ne rade.

Danas u jutarnjim satima napokon su započeli radovi na njihovom popravku, a radnici će, kako su nam rekli, učiniti sve da semafore osposobe što prije.

Od Stjepana Markovića, voditelja varaždinske poslovne jedinice Hrvatskih cesta, doznali smo da je rok u kojem bi semafori trebali proraditi srijeda, 5. srpnja, ali da se nada da će biti pušteni u rad tijekom utorka.

Naime, zbog složenosti kvara, kako je rekao, nije bilo moguće dosad osposobiti njihov rad.

> ‘Hrvatske ceste od četvrtka rade na popravku semafora, ali kvar je jako složen’

Semafori ne rade još od četvrtka, kada je Varaždin zahvatilo veliko nevrijeme, i kada je u ‘kutiju’ u kojoj je sva elektronika koja upravlja radom svjetlosne signalizacije udario grom. Čak i nekoliko puta, doznali smo na licu mjesta od radnika.

Na raskrižju se nalazi i policajac i dvoje pripadnika Prometne jedinice mladeži, koji reguliraju promet u vrijeme povećanih gužvi.

Neki čitatelji koji su nam se javili kažu da prometnika nema na raskršću, odnosno čini se da je proteklih dana prolazak tim dijelom grada vozačima toliko stresan da se prometnik ne bi smio ni na sekundu micati s raskrižja.

No ni to nije bilo dovoljno da spriječi da u subotu na tome mjestu smrtno stradao 49-godišnjak iz Pušćina.

On je po glavnoj cesti dolazio mopedom, a na njega je bočno naletjelo vozilo koprivničkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnjak.

Iako je u tome trenutku promet raskršćem regulirala pripadnica Prometne jedinicne mladeži, koja je prsima bila okrenuta prema osobnom vozilu, 52-godišnjak je svejedno prošao raskršćem i uzrokovao tešku prometnu nesreću.

Riječ je, naposljetku, o raskršću na kojem su prometne nesreće učestale i kad su semafori u funkciji, a sada je prolazak tim kompleksnim raskršćem vrlo riskantan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije