‘Brzom i žestokom’ 21-godišnjaku oduzeli vozačku zbog bijega od policije

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1996.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju i ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 11. lipnja oko 3:20 sati upravljao osobnim vozilom marke Audi TT državnom cestom iz smjera Varaždina prema Zagrebu odnosno da je vozio brzinom znatno većom od dopuštene, a prilikom nailaska vozila iz suprotnog smjera namjerno prelazio svojim vozilom preko središnje linije djelomično na lijevu stranu kolnika, pa su nailazeća vozila radi izbjegavanja sudara bila primorana smanjiti brzinu i pomicati se udesno izvan kolnika.

Kad ga je službeno policijsko vozilo s dvojicom policijskih službenika prestiglo i našlo se ispred njega, s ciljem da ga zaustave i spriječe u daljnjoj nepropisnoj vožnji, osnovano se sumnja da je okrivljenik naglo povećao brzinu svog vozila i njegovim prednjim dijelom udario u stražnju stranu policijskog vozila koje se od siline udarca zanijelo i zaustavilo na kolniku.

Okrivljenik je nakon toga izašao iz vozila i dao se u bijeg, ali su ga policijski službenici sustigli i spriječili njegovo daljnje pružanje aktivnog otpora.

Okrivljeniku je naložena mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom koja traje dok za to postoji potreba, a najdulje do pravomoćnosti presude.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije