Eksploziju izazvao obiteljski nasilnik kojeg je sud dva puta pustio na slobodu!

U povodu jučerašnje tragedije u Varaždinskim Toplicama, oglasio se i Sindikat policije Hrvatske.

– Jučer oko 17,30 sati višestruko prijavljivani i prepraćivani obiteljski nasilnik, kojeg je policija u dva navrata 1. i 3. studenog ove godine dovodila na sud, a suci ga puštali na slobodu, je u Varaždinskim Toplicama, u stanu u kojem je boravio, otvorio dovod plina i namjerno izazvao eksploziju, pri čemu je i ozlijeđeno troje građana, dok je sam počinitelj kasnije pronađen mrtav – stoji u priopćenju.

Napominje Sindikat kako samo zahvaljujući hrabroj i pravovremenoj reakciji policije, koja je zatvorila promet, evakuirala građane i zatvorila dovod plina s vanjske strane zgrade, spriječena još veća tragedija i stradavanje građana.

– Nažalost, tom prigodom je ozlijeđen i naš kolega i član, kojem ovim putem želimo uspješan i brz oporavak, kao i ostalim ozlijeđenim građanima – poručuju iz Sindikata policije.

Na kraju, Sindikat je ukazao na ‘često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove, zbog čega se često i sami zapitamo o učinkovitosti pravne države’.

> VIDEO Policija dobila dojavu o prijetnji, no eksploziju nije uspjela spriječiti

> Nakon eksplozije: Starica izvučena iz ruševina preminula od zadobivenih ozljeda

> Topličanci prikupljaju pomoć za obitelj koja je u eksploziji ostala bez doma

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije