Zbog preljuba u Čakovcu ukrao zlato vrijedno više od milijun kuna?

– Vadi zlato, otvori sef! Tim je riječima 27-godišnji R. F. s pištoljem u ruci zaprijetio G. M., zaposlenici jedne zlatarnice u Čakovcu.

Uplašena žena otključala je sef iz kojeg je Flačer ukrao zlatni nakit vrijedan više od milijun kuna te nešto više od tisuću kuna dnevnog utrška zlatarnice. Zlato je odmah prodao u Zagrebu, no policajcima nije dugo trebalo da ga otkriju, pa je ipak završio u istražnom zatvoru u Varaždinu, piše Jutarnji.hr.

Pravi budalu od cure

Kako je ovaj Osječanin uopće dospio u Čakovec, ovih će se dana čuti na varaždinskom sudu, gdje mu počinje suđenje za razbojništvo. Iako se dosad od njega nije moglo čuti ništa jer se branio šutnjom, u Čakovec ga je doveo – preljub. Kako je istražiteljima ispričala njegova danas bivša djevojka Mirta, nekoliko dana prije događaja nazvala ju je izvjesna Ivana. – Već sam dvije godine s Robertom u vezi, on od tebe pravi budalu – rekla je Ivana Mirti.

Mirta je odmah otišla do dečka Roberta kako bi prekinula s njim, no on joj je predložio da se maknu iz Osijeka, da odu nekud kako bi riješili svoj odnos. Predložio je Zagreb, Varaždin ili Čakovec, no tijekom puta rekao joj je da idu u Čakovec i da isključi svoj mobitel da je Ivana ne bi zvala, a da će on zbog toga promijeniti broj. Kad su stigli u Čakovec, popili su kavu, prošetali gradom, a potom su otišli u jednu zlatarnicu jer je Robert, kako joj je rekao, želio rođakinji kupiti poklon za krizmu.

– Razgledavao je zaručničko prstenje, ogrlice, a jednu sam čak i ja probala. Bili smo u zlatarnici oko 20 minuta, već mi je postalo dosadno – pričala je Mirta istražiteljima. Nakon toga otišli su u stan koji je Robert našao preko oglasnika. Tamo su raspravljali o vezi i svađali se. Iduće jutro obilazili su grad, a bili su i u Varaždinu. Stalno su raspravljali o svojoj vezi, a u Čakovec su se vratili na večeru. Robert je parkirao auto između nekih zgrada, a Mirti je rekao da ga pričeka u autu.

– Bio je odjeven drugačije. Uvijek se sredi i elegantan je, a taj je put na sebi imao sportsku odjeću tamnijih boja. Izašao je iz auta, a kad se vratio, bio je sav zadihan. Rekao je: ‘Riješio sam!’ Pitala sam što je riješio, a on mi je rekao: ‘Opljačkao sam zlatarnicu!’ Ostala sam šokirana – svjedočila je Mirta.

Flačer je potom upalio auto, rekao da idu u stan spakirati se, pa za Zagreb. U stanu se presvukao, a tijekom puta nije bilo razgovora o događaju, Mirta je samo rekla da nema ništa s tim. U Zagrebu se Robert našao s nekim čovjekom kojem je predao torbu iz prtljažnika. Tu su noć proveli zajedno u motelu, a nakon povratka u Osijek povremeno su se viđali, ali i svađali jer se on i dalje družio s Ivanom. Na kraju su prekinuli.

Proizvodnja metala

Prema podacima iz sudskoga spisa, proizlazi da se Flačer u Zagrebu našao sa zlatarom N. J., vlasnikom tvrtke koja se bavi proizvodnjom plemenitih metala i nakita, te da je njemu predao plijen, piše Jutarnji.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije