‘Ukleta’ Istarska ulica na meti je policije zbog – pritužbe jedne Varaždinke

Razlog neobične ‘ukletosti’ Istarske ulice u Varaždinu, čiji su stanari u proteklom razdoblju bili na svojevrsnoj ‘meti’ policije dobivši neuobičajeno velik broj kazni za nepropisno parkiranje na nogostupu, krije su u pritužbi pojedinih građana, odnosno, sasvim precizno – jedne Varaždinke.

Takav smo odgovor, naime, primili od Policijske uprave na upit koji smo poslali nakon što smo primili i objavili pismo čitateljice o tom neobičnom ‘fenomenu’.

> Parkiranje po varaždinski: Zašto je samo Istarska ulica ‘na meti’ policije?

– Tijekom veljače 2016. godine nadzor i sankcioniranje vozača nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila u Istarskoj ulici u Varaždinu vršen je temeljem primjedbi građana iznijetih u emisiji jedne radijske postaje. U emisiji je slušateljica između ostalog navela da su u spomenutoj ulici svakodnevno nepropisno parkirana vozila na nogostupu od strane stanara koji u pravilu imaju garaže i dvorišta u sklopu svojih kuća – stoji uvodno u odgovoru policije.

Navod se dalje da su policijski službenici obavili razgovor sa predsjednikom II. Mjesnog odbora, pri čemu mu je skrenuta pozornost kako bi trebao obavijestiti stanare da više ne parkiraju vozila na nogostupu, jer time čine prometni prekršaj.

– Nakon toga policijski službenici sankcionirali su vozače nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila na nogostupu i to jedan dio izdavanjem upozorenja onima koji su za to imali uvjete, a jedan dio podnošenjem izvješća o počinjenom prekršaju – izvijestili su iz PU varaždinske.

Podsjetila je policija da je na nogostupu zakonom zabranjeno parkiranje vozila. Iznimno se vozila mogu zaustavljati do tri minute, pod uvjetom da se ostavi slobodna površina za kretanje pješaka najmanje 1,6 metara.

Naglašava policija da Istarska ulica nije nikakav izuzetak u postupanju policije.

– Policijski službenici Policijske uprave varaždinske sukladno problematici i mogućnostima nadziru i sankcioniraju nepropisno zaustavljena i parkirana vozila na području grada Varaždina, s prioritetom postupanja i sankcioniranja prekršaja kojima se ugrožava sigurnost i protočnost cestovnog prometa. U svim slučajevima prilikom dojava građana o nepropisnom parkiranju, uvijek kada se ima na raspolaganju ophodnja, promptno se reagira i poduzimaju mjere na sankcioniraju vozača nepropisno parkiranih vozila, te tom prilikom nema nikakvih izuzetaka u postupanju, odnosno sankcioniraju se vozači svih zatečenih nepropisno parkiranih vozila – zaključuje se u odgovoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije