Svjedočenjem medicinske vještakinje nastavljeno suđenje u slučaju ‘Bazeni’

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje bivšim čelnim ljudima i zaposlenicima Javne ustanove Gradski bazeni zbog sumnje na razne malverzacije u razdoblju od 2006. do 2011. godine.

Bivša ravnateljica JU Gradski bazeni Natalija Žetko, njezin bivši zamjenik Željko Čengić te zaposlenice Bazena Ljiljana Golić-Domislović i Lidija Kojdić optuženi su da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, utaje poreza i carine, krivotvorenja službene isprave te pomaganja u tim kaznenim djelima pri čemu su JU Gradski bazeni oštećeni za više od 1,5 milijuna kuna, a nastala je i značajna šteta za državni proračun.

U nastavku suđenja medicinska vještakinja koja je svjedočila o ubrojivosti prvooptužene Žetko u inkriminiranom razdoblju.

Medicinska je vještakinja naglasila da je Žetko od 2006. godine posjećivala obiteljskog liječnika zbog nervoze, oscilacija u raspoloženju i smetni sa spavanjem te da je zbog tog stanja uzimala sedative. Istaknula je i da su 2011. godine spomenute smetnje kod Žetko postale intenzivnije zbog čega je potražila i pomoć specijalista, a 2014. godine smetnje su joj se i izrazito pogoršale no dodala je da joj se nakon liječenja stanje poboljšalo.

– No, tijekom inkriminiranog razdoblja, unatoč smetnjama, bila je sposobna shvatiti značaj svog postupanja, odnosno bila je u potunosti ubrojiva – naglasila je u svom svjedočenju medicinska vještakinja.

Odvjetnik Natalije Žetko pitao ju je međutim i je li traumatični događaj kao što je pokušaj silovanja i seksualnog uznemiravanja na poslu, a zbog čega je u inkriminirano vrijeme Žetko često i bila odsutna s posla, mogao znatno utjecati na njezino zdravlje.

Na to pitanje medicinska vještakinja nije željela odgovoriti jer takav slučaj nije bio sadržaj njezinom medicinskog vještakinja i zadatka koji joj je zadao sud naglasivši da bi za odgovor na to pitanje morala izvesti dodatno vještačenje.

Dodala je međutim da za to nema potrebe jer joj je bila dostupna sva medicinska dokumentacija vezana uz zdravlje prvooptužene te da takav eventualni slučaj ne bi ničime doveo u pitanje zdravstvenu sferu psihičkog stanja zdravlja optužene u odnosu na priloženu medicinsku dokumentaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije