Pilot falsificirao izvješće o šteti na avionu s ciljem prevare osiguravatelja

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijevare u gospodarskom poslovanju, Krivotvorenje službene ili poslovne isprave i Krivotvorenje isprave.

Kako se sumnja, navedeni je kao pilot zrakoplova Piper u vlasništvu poduzeća čiji je on i direktor, od 19. do 22. prosinca 2013. godine upravljao zrakoplovom na relacijama Njemačka – Graz – Varaždin, kojom prilikom je zrakoplov oštećen u vidu svinuća krakova desne elise.

Zbog toga je zrakoplovom s opisanim oštećenjem sletio na aerodrom u Varaždinu.

Iz razloga isteka valjanosti potvrde o plovidbenosti zrakoplova koja je istekla 20. prosinca 2013. godine, a kako bi ispunio uvjete potrebne za naknadu štete od osiguravajućeg društva u kojem je bio osiguran, 43-godišnjak je prikrivanjem stvarnih činjenica o izvršenim letovima na dane 21. i 22. prosinca 2013. godine, kao i lažnim prikazivanjem činjenice o letu dana 20. prosinca 2013. godine, u pilotskoj knjižici i službenoj ispravi – knjižici zrakoplova, nakon što je ishodovao produžetak potvrde o plovidbenosti zrakoplova, 9. siječnja 2014. godine osiguravajućem društvu lažno prijavio da je šteta na zrakoplovu nastupila 6. siječnja 2014. godine, nakon čega mu je osiguravajuće društvo s osnova naknade štete isplatilo iznos od oko 192 000 kuna.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije