Krađe diljem županije: Odnosilo se meso, mlinac za kavu, osobne stvari i novac

Prevelika potrošnja jedna je od pojava koje se po prirodi stvari vežu uz božićno vrijeme. Nažalost, do robe i novca nije nužno doći radom, već je moguće i krađom doći do željenih stvari. Upravo je niz takvih nelegalnih radnji zabilježen prethodnog vikenda na području varaždinske županije.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je u petak, 18. prosinca oko 21 sat i 15 minuta sati provalio u trgovinu u Bartolovečkoj ulici u Trnovcu Bartolovečkom, u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu. Tom je prilikom otuđio razne prehrambene artikle te jedan dio prehrambenih artikala u unutrašnjosti trgovine pripremio za odnošenje, pri čemu su ga zatekli policijski službenici. Navedeni je po završetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Teške krađe predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Istog dana pola sata kasnije, dakle u petak, 18. prosinca oko 21 sat i 45 minuta u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, nepoznati je muškarac počinio razbojništvo nad 32-godišnjom zaposlenicom benzinske postaje. Navedeni je ušao u prostoriju benzinske postaje i uz prijetnju oružjem od zaposlenice zatražio novac, te se nakon što mu je isti predala, udaljio u nepoznatom smjeru. Policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 18. do 19. prosinca u Tuhovcu, nepoznati je počinitelj ušao u gospodarski objekt u vlasništvu 45-godišnjaka, te iz škrinja otuđio oko 150 kilograma mesa. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Jučer, 20. prosinca, od 1 do 3 sati, nepoznati je počinitelj provalio u poslovni centar u ulici Braće Radića u Jalkovcu te otuđio novac i mlinac za kavu. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iste nedjelje, 20. prosinca oko 10 sati u trgovačkom centru u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz torbice koju je 57-godišnja vlasnica nosila na ramenu otuđio novčanik s novcem i osobnim i bankovnim dokumentima. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Pola sata kasnije, oko 10 sati i 30 minuta, u trgovačkom centru u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj otuđio torbu odloženu na kolica za kupovinu, vlasništvo 56-godišnjakinje. U torbi su se nalazili ključevi osobnog vozila, novčanik s novcem, osobnim i bankovnim dokumentima. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije