Uznemirujući video: U 12 naselja odrasli i djeca svakodnevno muče i ubijaju pse

U 12 naselja Međimurske županije svakodnevno se zlostavlja, muči i ubija pse na najokrutnije načine, a organiziraju se i borbe pasa. Za ta nedjela, unatoč zakonskim propisima, počinitelji uglavnom ne odgovaraju, piše Jutarnji list.

Zbog toga su još hrabriji kada se treba iživljavati na nedužnim stvorenjima: životinje vješaju na stabla, vuku po ulici, vežu na tračnice… Nezamislive okrutnosti već su dugo dio svakodnevice u tim naseljima, a nitko ne reagira. Lokalne i županijske vlasti tvrde: nemoćni smo. Riječ je o velikom broju životinja, ističu, i ne mogu ništa učiniti kako bi trajno riješili problem. Mogu samo vatrogasno reagirati kad se situacija omakne kontroli.

Jedan Rom odlučio je javno progovoriti o tome što se događa u njegovu selu, Pribislavcu, ali i u drugim mjestima. Kristijan Balog je predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u svojoj općini, a uz to je i na čelu Udruge mladih Roma. I sam ima psa, kojeg njegova supruga i kći obožavaju, zbog čega je i odlučio progovoriti. Ne boji se osvete svojih sumještana i kaže – zločini trebaju prestati, piše Jutarnji.

– U zadnje su vrijeme u romskim naseljima borbe pasa svakodnevne, iako svi znamo da je to ilegalno. Životinje se masovno zlostavljaju, na njima se iživljava – ljudi ih tuku, vješaju, razapinju, režu, stave ih na lanac i vuku po cesti… Strašno je što to podjednako čine i djeca i odrasli, a svima im je to vrlo smiješno i zabavljaju se – kaže Balog.

>>> Video pogledajte na Jutarnji.hr

Gledanje se ne preporučuje osjetljivim osobama!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije