Vandalizam u Lepoglavi: ‘Veseljaci’ automobilom preorali nogometno igralište

U noći sa subote na nedjelju zasad nepoznati ‘veseljaci’ uništili su travnjak nogometnog igrališta u Lepoglavi, divljajući automobilom između dvaju golova.

– Mislim da građani trebaju znati i onaj ružni dio naše svakodnevnice. Dok smo se svi zajedno trudili obilježiti Europski tjedan sporta pozitivno i proaktivno, neki među nama pokazali su kako ‘vole’ Lepoglavu. Iz zaista neshvatljivih razloga gotovo da su preorali malo pomoćno igralište na kojem treniraju kikići NK Lepoglave i prvakinje 2. Ženske nogometne lige – ljutit je Hrvoje Kovač, zamjenik lepoglavskog gradonačelnika.

Kaže kako šteta nije ogromna, saniranje travnjaka stajat će oko tisuću kuna, ali ta su se javna sredstva mogla i pametnije utrošiti.

– Posljednjih se mjeseci bilježi sve više i više takvih devastacija javne imovine na našem sportskom centru. Policija je obavila očevid, prijava je podnesena i sad prepuštamo njima daljnje radnje na otkrivanju ‘frajerčina’ koje su to napravile – najavljuje Kovač.

Dodaje da je osnovni problem u tome da je nužno osvijesititi da je riječ o javnoj, dakle zajedničkoj imovini svih žitelja Lepoglave i da je takve postupke nužno javno i prozvati i osuditi.

– Ovo će sigurno biti jedna od tema idućeg sastanka Vijeća za prevenciju kriminaliteta. Na ovome ne smije ostati. Ako netko ima bilo kakva saznanja o počiniteljima molimo neka nama u Grad Lepoglavu ili u policijsku postaju Ivanec ili pak na 192 – poziva zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije