Kalajdžija protiv Kruhoberca: Novinar svjedočio protiv novinara

U nastavku suđenja nekadašnjem novinaru i uredniku Regionalnog tjednika i aktualnom novinaru i uredniku Varaždinskih vijesti, Ivici Kruhobercu, za sramoćenje u produljenom trajanju, teško sramoćenje i povredu časti i ugleda na štetu tvrtke Univerzal i njezinog suvlasnika Marijana Kovačića na Općinskom sudu u Varaždinu svjedočio je novinar i dopisnik HINA-e Siniša Kalajdžija.

Kalajdžija je svjedočio na prijedlog optužbe, a u svom je iskazu naglasio da mu je jednom prilikom Kruhoberec rekao kako ‘neće mirovati dok se Univerzal ne zatvori’.

Podsjetimo, Univerzal i Kovačić tužili su Kruhoberca zbog novinskih članaka koje je svojedobno objavljivao u Regionalnom tjedniku vezanih uz tvrtku Univerzal otpužujući tu tvrtku za nepravilnosti vezane uz spaljivanje otpada.

Kalajdžija je na sudu istaknuo da je njegova tvrtka poslovno surađivala s Univerzalom, a da s Kovačićem ima prijateljski odnos te je zato svoj razgovor s Kruhobercem podijelio s njim.

Kolega Kruhoberec i ja pratili smo kao novinari sjednicu Predsjedništva HNS-a koja je u siječnju prošle godine održana u Hotelu Orion.

– S obzirom da smo na mjesto događaja stigli nešto ranije sjeli smo za isti stol i razgovarali, između ostalog i o Univerzalu. Na kraju razgovora mi je rekao da se neće smiriti tako dugo dok se Univerzal ne zatvori – naglasio je Kalajdžija ocijenivši pritom da tekstovi koje je Kruhoberec pisao o Univerzalu nisu bili na ‘dovoljno profesionalnoj razini’.

Istaknuo je i kako ga je, nakon što je objavljeno da će taj razgovor prepričati na sudu, nazvao bivši gradonačelnik Ivan Čehok i pitao hoće li stvarno svjedočiti protiv kolege.

– Zbog toga smo Kruhoberec i ja imali i verbalni sukob jer sam mu otvoreno rekao da, ako ga nešto zanima, neka me nazove i pita osobno, a ne da postavlja pitanja preko drugih osoba – naglasio je Kalajdžija.

Kruhoberec ga je na sudu ispitivao i o odnosu njegove tvrtke s tvrtkom Univerzalom i poslovima koje je obavljao za tu tvrtku, a zanimalo ga je i kako je moguće da dopisnik HINA-e može biti i suradnik za odnose s javnošću tvrtke čiji je suvlasnik u to vrijeme bio predsjednik gradskog HDZ-a.

– Ako se to uspije razgraničiti, ja ne vidim nikakav problem, a iz mojih se tekstova za HINA-u vidi da sam u tome i uspio – odgovorio mu je Kalajdžija.

Na idućem ročištu, svoju obranu iznijet će optuženi novinar Ivica Kruhoberec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije