Epidemija krađa: ‘Preko noći’ nestalo stotinu kokoši, stabla bukve, oružje…

Niz krađa počinjen je tijekom vikenda, a zajedničko im je što su se lopovi okomili na osobe čija dob prelazi preko 60 godina. Iako možemo nagađati da je to jedan od razloga zašto su baš oni odabrani kao mete lopova, zasigurno je i taj faktor igrao ulogu.

Najmlađi oštećeni, u dobi od 61 godine, ostao je bez peradi. Naime, nepoznati počinitelj je u noćima 4. i 5. rujna iz gospodarske zgrade, u ulici Mate Melinčeka u Sračincu, otuđio čak stotinjak kokoši te nekoliko pataka i gusaka. Nanesena šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Najstariji pak je ostao bez stabala bukve. U predjelu Gradec Svibovca Topličkog od 1. siječnja do 1. rujna, nepoznati je počinitelj otuđio 50 stabala bukve, a procjenjuje se da je šteta u visini od sedam tisuća kuna.

Uz otuđenje peradi i stabala, došlo je i do otuđenja oružja u vlasništvu 78-godišnjaka. U razdoblju od 4. do 6. rujna, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u Lepoglavskoj ulici u Varaždinu te otuđio lovačku pušku. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također u Varaždinu, u Trenkovoj ulici, došlo je do provale i krađe u kući čiji je vlasnik u dobi od 69 godina. Što je otuđeno i koja je vrijednost te robe tek treba odrediti.

U svim slučajevima policijski službenici rade na pronalasku počinitelja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije