‘Krivci’ za prometne nesreće proteklog vikenda alkohol i nepažnja

U petak, 17. srpnja oko 18.30 sati u ulici Bana Jelačića u Beretincu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe.
Muškarac starosti 26 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.26 promila u smjeru Svetog Ilije.
Prilikom izlaska iz oštrog lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine stanju kolnika i uvjetima prometovanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom udario u desni rubnik kolnika, nakon čega je u zanošenju sletio u lijevo na suprotnu stranu kolnika i nogostup gdje je vozilom udario u dvorišne ograde.
U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 20-godišnji putnik iz njegovog vozila, a obojici je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici gdje su zadržani na daljnjem liječenju, piše u priopćenju.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 19. srpnja oko 19.15 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu.
Muškarac starosti 51 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina prema Petrijancu. U jednom se trenutku zaustavio uz desni rub kolnika na autobusnom ugibalištu, te započeo polukružno okretanje u smjeru Varaždina, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.
Automobilom je prešao na prometnu traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera te prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio motocikla kojim je iz smjera Petrijanca prema Varaždinu upravljao 66-godišnjak.
Uslijed udara vozač motocikla je izgubio ravnotežu i pao na kolnik, pri čemu je ozlijeđen.
Motociklistu je medicinska pomoć pružena u bolnici Varaždin, a ozljede za sada nisu okvalificirane, stoji u policijskom priopćenju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije