Bubija ostavili u hotelu za pse, po povratku s mora dobili ga uginulog u kutiji

Vlasnici pasa koji zbog različitih okolnosti svoje ljubimce nisu u mogućnosti uzeti sa sobom na put, u posljednje vrijeme sve češće svoje ljubimce ostavljaju u takozvanim ‘hotelima za pse’. Jedan takav slučaj je međutim završio tragično, a jedna varaždinska obitelj ostala je bez svog najdražeg ljubimca.

Pas je čovjekov najbolji prijatelj. Nije to samo “prazna” uzrečica nego najbolji, ali i najljepši opis odnosa između četveronožnih ljubimaca i njihovih vlasnika.

Vlasnici pasa svoje ljubimce smatraju članovima svojih obitelji, a tuga i bol koju osjećaju kad ih njihov ljubimac napusti, za vlasnike psa je jednaka kao da su izgubili bližnjeg.

Potvrdilo se to i u slučaju obitelji Martinčević iz Varaždina koja je u tragičnim okolnostima ostala bez svog ljubimca Bubija, sedamipolgodišnjeg maltezera. O svom su slučaju izvjestili na Facebooku, a s članovima obitelji razgovarali smo i telefonski.

Prije odlaska na more svog su ljubimca Martina Škorjanec-Martinčević i njezin suprug ostavili u Hotelu za pse Aurora u Trnovcu Bartolovečkom u kojem je, kao što navode iz samog hotela, Bubi trebao imati ‘ugodan i siguran smještaj uz puno ljubavi i brige i 24-satni nadzor’.

No, tamo se, u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, dogodila tragedija te su po povratku s mora članovi obitelji Martinčević svog ljubimca Bubija preuzeli uginulog, u kutiji.

– Ostavili smo živog, zdravog i veselog psića. No, dogodilo se da je naš psić težak 3 kilograma bio smješten sa psima različitih pasmina i veličina. Osjetila sam odmah da to nije u redu, nisam imala mira i zato smo i suprug i ja kad smo otišli na more nekoliko puta zvali vlasnika da pripazi jer su mi psi koje sam vidjela da su smješteni s Bubijem izgledali agresivno. Vlasniku hotela ponudili smo čak da mu dodatno platimo samo da se dodatno pobrine za Bubija – priča Martina Škorjanec-Martinčević.

– Vlasnik hotela naše apele očito nije ozbiljno shvatio. Desetak dana kasnije javili su nam da su Bubija izgrizli drugi psi te da je uginuo. No, incident u kojem je Bubi izgrižen dogodio se pet dana ranije, a što se točno dogodilo najvjerojatnije nikada nećemo doznati. Odveli su ga nekom veterinaru koji očito isto olako shvaća svoj posao kad ga je operirao tek dva dana nakon što je izgrižen. Da su nam javili na vrijeme, mogli smo ga odvesti svom veterinaru i Bubi bi možda preživio. Imao je teške ozljede, jako su ga izgrizli i imao je slomljenu lopaticu no umro je navodno od trovanja tako da se sve možda moglo spriječiti da je dobio adekvatnu veterinarsku pomoć – dodaje.

– Već tjedan dana ne mogu doći k sebi od jada i tuge. Ne mogu spavati. Ne mogu raditi. Pokušavaju me utješiti riječima da mogu nabaviti novog psa, ali Bubi je imao svoju osobnost i ni jedan drugi pas ne može biti kao on. Bio nam je kao dijete. Mislili smo da smo Bubija ostavili na sigurnom, a dobili smo ga u kutiji i zakopali u našem dvorištu – zaključuje Martina Škorjanec-Martinčević dodavši da od vlasnika hotela za pse ipak neće tražiti odštetu.

– Taj novac je krvav i ne bih ga mogla ni taknuti. Samo želim da Bubijev slučaj bude upozorenje vlasnicima pasa da ne ostavljaju svoje ljubimce u hotelima za pse koje prije toga nisu dobro provjerili i da se, ako već i ostave svog psa u nekom hotelu, ne ustručavaju svakodnevno provjeravati kakvo je njegovo stanje. Nije lako brinuti se o tuđem psu, a pogotovo ako je takva osoba neorganizirana, opuštena i nonšalantna – poručuje.

Vlasnik Hotela za pse Aurora priznao nam je da se slučaj dogodio, naglasivši da je do incidenta došlo slučajno i to u trenutku kad su psi bili pod nadzorom.

– Bubi je bio s našim psom, ženkom aljaškog malamuta, s kojom se i inače družio. Ovo mu je bila već treći put da je bio smješten kod nas tako da je našeg psa već dobro poznavao. Igrali su se kao i inače, supruga je samo na trenutak okrenula glavu i iz nepoznatog razloga su se psi potukli i Bubi je ozlijeđen. Napravili smo sve što je u našoj moći da mu pomognemo, odveli smo ga veterinaru koji ga je operirao no jednostavno nismo uspjeli. Jako nam je žao što se to dogodilo – kaže vlasnik Aurore.

– Ovim se poslom bavimo više od dvije godine i do sada nismo imali ni jedan jedini incident. I supruga i ja volimo pse i volimo se brinuti o njima. Posvećujemo im maksimalnu pažnju i brinemo se o njima doslovno 24 sata na dan jer psi doslovno žive s nama u našoj obiteljskoj kući. Ali tako se to dogodi. U ovom poslu, čak i kad napraviš sve što je u tvojoj moći, neke stvari jednostavno ne možeš spriječiti. Ovaj slučaj jednostavno se dogodio i jako nam je žao. Toj obitelji smo se ispričali tisuću puta, ponudili im i financijsku nadoknadu. Razumijem da im je teško, ali teško je i nama. Nismo željeli da se ovo dogodi, napravili smo sve da se ne dogodi, a ipak se dogodilo – ispričao nam je vlasnik Aurore.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije