‘Imamo učestale provale, ali nema načina da se zaštitimo’

U posljednjih nekoliko mjeseci dogodile su se tri provale u prostor otvorenog šanka na popularnom jezeru Motičnjak (Aquacity) u vlasništvu poduzeća iz Varaždina.

Prilikom svih triju provala, nije počinjena velika materijalna šteta, već su otuđena samo alkoholna pića, a najveća šteta je počinjena na inventaru prilikom nasilnog otvaranja prostora šanka.

> Provalio u vanjski šank na Aquacityju i ukrao alkoholna pića

Jezero Motičnjak i pripadajući objekti nalaze se u Trnovcu Bartolovečkom, samo nekoliko kilometara udaljeni od grada, a lokacija je privlačna kradljivcima jer se nalazi na nenaseljenom području.

Za komentar smo kontakirali tehničkog direktora Gastrocoma, poduzeća koje upravlja ugostiteljskim objektima na jezeru.

– Imali smo tri provale u veoma kratkom razdoblju u prostor vanjskog šanka. Poduzeli smo sve mjere koje smo mogli kako se slične stvari ne bi ponovile, međutim, sam kompleks je prilično velik i ukoliko netko želi napraviti štetu, pronaći će način da je napravi – rekao nam je tehnički direktor Gastrocoma Zlatko Vidaček.

Nadodao je kako u potpunosti surađuju s nadležnim tijelima kako bi se stalo na kraj takvim i sličnim provalama, a sličan incident su imali i prošle godine, kada je provaljeno u sam ugostiteljski objekt.

– U potpunosti surađujemo s policijom kako bi stali na kraj tim incidentima i da bi se otkrio počinitelj ili počinitelji, a i svakodnevne redovite policijske ophodnje prolaze pokraj jezera Motičnjak – izjavio je Vidaček.

Za komentar situacije smo upitali i odgovorne osobe u PU varaždinskoj.

– Istraga je u tijeku i zasad nije poznat počinitelj ni radi li se o istoj osobi, a ostalo ne možemo komentirati do završetka kriminalističkog istraživanja – rekli su iz PU varaždinske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije