Industrija mesa Ivanec: “Pali” zbog lažnih računa za svinjetinu

Ivanečki jeger ovdašnji je brend, prava primadona! Kilometre jegera rastezat ćemo i ubuduće, ali ne samo u Ivancu”. Tako je prije tri godine govorio tadašnji direktor Nedo Stoić, no od kilometara jegera nema ništa jer je Industrija mesa Ivanec (IMI) lani završila u stečaju, a u srijedu su uhićene četiri osobe osumnjičene za zloporabe u gospodarskom poslovanju u toj tvrtki, krivotvorenje službenih isprava i štetu od 35 milijuna kuna!

PU varaždinska istražila je četiri poduzetnika u dobi od 52, 48, 56 i 34 godine, osumnjičene da su kao odgovorne osobe u tvrtkama u Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji od srpnja 2012. do travnja 2014. počinile više kaznenih djela na štetu IMI-ja, čiji je većinski vlasnik od 2012. bila tvrtka Mini major iz Zagreba.

Sutkinja Županijskog suda odredila je pritvor za prvoosumnjičenog Marija Raosa i njegovu suprugu, drugoosumnjičenu Snježanu Čipčić, vlasnike Mini majora. S. Čipčić jedno je vrijeme bila i direktorica IMI-ja. U pritvoru su zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bijega, trećeoptuženi je također zadržan, a četvrti je nakon obrade pušten.

Kako tvrde u DORH-u, plaćani su lažni računi za kupnju 191 tone svinjetine od off shore tvrtke sa sjedištem u SAD–u i Velikoj Britaniji, a meso nije bilo isporučeno. Sumnja se i da su supružnici kupili stroj parogenerator za nerealno uvećanu cijenu od gotovo tri milijuna kuna, a nabavljen je u Italiji za 30.000 eura.

Istraga je pokrenuta nakon stečaja, a zanimljivo je da su 25. svibnja lani u hakerskom napadu izbrisani svi financijski podaci o poslovanju IMI-ja od 2000., no srećom su bili spremljeni na još jednom mjestu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije