Zbog malverzacija teških 35 milijuna kuna uhićeni vlasnici tvrtke IMI

Protiv četiri osobe starosti 34, 48, 52 i 56 godina podnesene su kaznene prijave zbog sumnje na zloupotrebu povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o osobama povezanim s tvrtkom Industija mesa Ivanec (IMI) u stečaju, a osumnjičene se tereti da su oštetili tu tvrtku za čak 35 milijuna kuna.

Iz Policijske uprave varaždinske izvjestili su da su nakon kriminalističkog istraživanja uhitili osumnjičene te ih predali pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči ih se da su kao odgovorne osobe u više trgovačkih društava s područja Varaždinske županije i Grada Zagreba od srpnja 2012. godine do travnja 2014. godine počinili kaznena djela zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave na štetu jednog trgovačkog društva s područja Varaždinske županije.

Taj vremenski okvir poklapa se i s događanjima vezanim uz promjene vlasništva u tvrtki IMI. Zagrebačka tvrtka Mini Major je naime u srpnju 2012. godine preuzela većinsko vlasništvo u tvrtki Industrija mesa Ivanec.

Prošle godine su međutim i tvrtka Mini Major i tvrtka IMI zapali u probleme koji su u travnju prošle godine rezultirali stečajem IMI-ja dok je tvrtki Mini Major nedavno odobrena stečajna nagodba.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije