Odgođen nastavak suđenja Čehoku, Patafti i ostalima

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas, sutra i prekosutra trebalo je biti nastavljeno suđenje bivšem varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku, poduzetniku Davoru Patafti i ostalim okrivljenicima koje USKOK tereti za udruživanje s ciljem zlouporabe položaja i ovlasti, no ročišta su odgođena i suđenje će biti nastavljeno drugom prilikom.

Potvrdili su nam to i na Županijskom sudu u Zagrebu navodeći da je predsjednica Sudskog vijeća otkazala ročišta za ovaj tjedan zbog drugih obaveza te da će novi datumi za nastavak suđenja biti određeni uskoro.

Prošli tjedan održana su tri ročišta na kojima su državni odvjetnici počeli čitati opsežnu dokumentaciju vezanu uz ovaj slučaj koja ima više od 35 tisuća stranica.

Zakon o kaznenom postupku naime nalaže da se sva dokumentacija u tijeku sudskog postupka pročita ili pregleda.

Odvjetnici obrane imaju pravo u svakom trenutku reći da su dokumentaciju proučili i da je nije potrebno čitati no do sada to još nisu učinili pa državni odvjetnici polako čitaju sve dokumente iz spisa.

Podsjećamo, USKOK tereti Čehoka, Pataftu, bivšeg direktora Varkoma Tomislava Kezelja, članicu uprave Pataftine T7 Grupe Narcisu Huljev i poduzetnika Hrvoja Vojvodu te tri Pataftine tvrtke za udruživanje s ciljem zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužnica se odnosi na poslove koje je Grad Varaždin u vrijeme dok je Čehok bio gradonačelnik dogovorio s Pataftom i njegovim tvrtkama, a tiču se zbrinjavanja otpada, zajedničkog ulaganja u varaždinsku Zračnu luku te otkup zemljišta za potrebe poticane stanogradnje na lokaciji Vilka Novaka.

Tim je poslovima, ističe se u optužnici, gradski proračun oštećen za gotovo 50 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije