Suđenje Čehoku i Patafti moglo bi postati najdosadnije u povijesti

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšem varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku i poduzetniku Davoru Patafti, koje USKOK tereti da su se udružili s ciljem zlouporabe položaja i ovlasti te da su na taj način oštetili proračun Grada Varaždina za gotovo 50 milijuna kuna.

Osim Čehoka i Patafte, na optuženičkoj klupi sjede i bivši direktor Varkoma Tomislav Kezelj, članica uprave Pataftine T7 Grupe Narcisa Huljev i poduzetnik Hrvoje Vojvoda, a okrivljene su i tri Pataftine tvrtke.

Nastavak suđenja protegao se na tri radna dana, no sam postupak nije daleko odmaknuo. Sudsko vijeće naložilo je da državni odvjetnici pročitaju cijelu optužnicu, koja, zajedno s pratećim dokumentima, ima više od 35 tisuća stranica, tako da se postupak vuče “puževim koracima”.

– Čitanje kompletne optužnice omogućavaju odredbe Zakona o kaznenom postupku i stvarno bi moglo potrajati dok se sve to ne pročita – kratko nam je komentirao optuženi Ivan Čehok.

Podsjećamo, USKOK-ova optužnica protiv Čehoka, Patafte i ostalih odnosi se se na poslove koje je Grad Varaždin, u vrijeme dok je Čehok bio gradonačelnik, dogovorio s Pataftinim tvrtkama, a tiču se zbrinjavanja otpada, zajedničkog ulaganja u varaždinsku zračnu luku te otkup zemljišta za potrebe poticane stanogradnje na lokaciji u Ulici Vilka Novaka.

Tim je poslovima, ističe se u optužnici, gradski proračun oštećen za gotovo 50 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije