Hudler vs. Aquatehnika: “Dobio sam otkaz zbog sukoba s Novakom”

Na Općinskom sudu u Varaždinu u srijedu 22. travnja održano je prvo ročište po tužbi za poništenje odluke o otkazu koju je protiv građevinske tvrtke Aquatehnika, u vlasništvu varaždinske komunalne tvrtke Varkom, podnio njihov bivši zaposlenik Zdravko Hudler.

Hudler je u listopadu prošle godine dobio otkaz nakon što su detektivi, koje je unajmila tvrtka, utvrdili da je u dva navrata tijekom radnog vremena umjesto na radnom mjestu bio u ugostiteljskim objektima.

On, međutim, tvrdi da je njegov otkaz motiviran činjenicom da je javno upozoravao na nekompetenost direktora tvrtke Gordana Novaka.

Hudler, inače zaposlenik Varkoma i Aquatehnike gotovo 36 godina, na sudu je naglasio da je u dane za koje je utvrđeno da je u tijeku radnog vremena bio u ugostiteljskim objektima, odradio sav posao koji su mu dodijelili nadređeni.

“Kolovođa” bunta

– Na moj rad nikada nije bilo primjedbi i sve poslove, koji su mi dani u radni zadatak, obavio sam uredno i na vrijeme, bez ikakvih kašnjenja. A u te dane za koje se tvrdi da nisam bio na radnom mjestu uredno sam obavio sav svoj posao i sve radne zadatke koje sam dobio za taj dan od svog neposrednog rukovoditelja – rekao je Hudler, dodajući da su njegovi problemi počeli nakon što ga je Novak identificirao kao jednog od “kolovođa” bunta protiv njega.

– Činjenica je da je 2013. godine Novak imenovan na mjesto direktora tvrtke te da je svojim radom izazvao određeno nezadovoljstvo među radnicima, a između ostalog i kod mene. Radnici su se i meni obraćali za pomoć te sam došao i u određeni sukob s direktorom – istaknuo je Hudler dodajući da nije bio svjestan da ga prate, ali da su ga neki kolege iz tvrtke upozoravali na to.

Pratili ga i u slobodno vrijeme?

– Nisam bio svjestan da me se prati, ali su mi određene osobe govorile da bih trebao paziti što radim i što pričam. Isto tako, u razgovoru s jednom osobom sam zaključio da se prati moje kretanje i u vrijeme kada nisam na radnom mjestu i kada imam slobodne dane. To sam zaključio jer me ta osoba obavjestila da zna kuda se krećem i u neradne dane – istaknuo je Hudler.

Rekao je da je naknadno imao prilike vidjeti jedan račun koji je detektivska agencija dostavila Aquatehnici i to na iznos od 26 tisuća kuna.

Novak angažirao detektivsku agenciju

Direktor Aquatehnike Gordan Novak priznao je pak da je početkom kolovoza prošle godine angažirao jednu privatnu detektivsku agenciju da prati rad nekoliko rukovodećih ljudi u tvrtki, među njima i Hudlera, koji je u to vrijeme obnašao funkciju rukovoditelja gradilišta.

– Početkom kolovoza 2014. godine dobio sam anonimnu dojavu da bih trebao provjeriti što rade i gdje se nalaze radnici za vrijeme radnog vremena i zato sam odlučio angažirati tvrtku Alzas Alarms radi praćenja takozvanog rukovodećeg kadra, odnosno dva rukovoditelja sektora te pet rukovoditelja gradilišta, među njima i Hudlera – rekao je Novak na sudu.

U sva vozila ugrađeni GPS uređaji

Iznio je kako su, isto tako, krajem 2013. godine, u sve radne strojeve i službena vozila tvrtke, osim vozila kojima se on služio, ugrađeni GPS uređaji, i to zbog moguće racionalizacije rada.

– To je i dalo određene rezultate, jer su neka vozila nakon toga napravila i do 50 posto manje kilometara – svjedočio je Novak.

Dodao je i to da je početkom listopada, nakon što je od detektivske agencije dobio izvješće u kojem je stajalo da je Hudler teško povrijedio radne obveze i zluopotrijebio radno vrijeme i resurse tvrtke, odlučio mu uručiti otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika.

Tome se usprotivilo Radničko vijeće tvrtke, no otkaz mu je svejedno uručen, budući da je Hudler od ranije imao opomenu.

Sudski proces nastavlja se 15. srpnja, kada će biti ispitano više svjedoka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije