Rožmarić: “Paklenu napravu bacio mi je jedan moćni biznismen”

Varaždinski odvjetnik Tihomir Rožmarić (56) odmah je znao da je eksplodirala neka paklena naprava. Eksplozija plina u ovom slučaju nije bila moguća. Plin je na objektu u Ulici Stjepana Radića u selu Majerju pokraj Varaždina isključen prije pet godina!

Njegove sumnje nešto kasnije potvrdila je i policija. Na prozor njegove kuće u kojoj je do prije mjesec dana radio ugostitelji objekt Majerling netko je, navodi se u priopćenju PU varaždinske, jučer postavio improviziranu eksplozivnu napravu!

“Samo sam se branio”

Eksplodirala je u noći na srijedu oko 2.50 sati. Oštećeni su prozori i fasada na objektu, ali i prozorska stakla na kući na suprotnoj strani ulice, u vlasništvu 63-godišnjaka.

Srećom, nitko nije ozlijeđen. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna, a zbog očevida je za promet bila zatvorena dionica državne ceste D-2. Policija nastavlja istragu i intenzivno traži počinitelja.

Kako neslužbeno doznajemo, nekoliko je osoba tijekom jučerašnjeg dana bilo dovedeno na prepoznavanje. Vlasnik kuće, odvjetnik Tihomir Rožmarić, koji je javnosti poznat kao odvjetnik tvrtke BBS Energetika u vlasništvu Barbare Bešenić, koju su mediji svojedobno nazvali “kraljicom reciklaže”, kaže da je objekt prazan već mjesecima.

– Nema tu, srećom, nikoga, a naprava je postavljena s vanjske strane, na prozor – kaže odvjetnik, koji se 2011. godine također našao u medijima, ali zbog incidenta u njegovu odvjetničku uredu u Varaždinu, na Malom placu, nedaleko od Županijskog suda, gdje je došlo do sukoba između njega i Rajka Puclina, poduzetnika iz Varaždina.

Potonji je tvrdio da ga je odvjetnik, ničim izazvan, udario šakom i rasjekao mu usnu, a podsjetio je i na Rožmarićev fizički sukob s klijentom iz Čakovca 2005. godine.

Odvjetnik je izjavio da je zapravo on bio napadnut te da se samo branio, a da je poduzetnika ozlijedio stolac.

Kako god bilo, Rožmarić je sada rekao kako ne vjeruje da taj slučaj iz 2011. ima veze s eksplozijom. No, prisjetio se zato jednog starog dužnika s kojim se spori već jedanaest godina. Riječ je o poduzetniku iz Novog Marofa, kojeg nije želio imenovati.

Dobre veze u politici

– Ostao mi je dužan za odvjetničke usluge zahvaljujući kojima je zaradio veliku lovu. Tužio sam ga, presuđeno je u moju korist, a presuda je pravomoćna već jedanaest godina. No, nije platio i određena je ovrha – ispričao nam je odvjetnik, ne želeći ulaziti u detalje zbog istrage koja još traje.

Dodao je samo da je riječ o “moćnom poduzetniku” s dobrim vezama u politici. Prije nekoliko godina dobio je i prijetnju ubojstvom, a je li eksplozija u Majerju povezana s tim neriješenim odnosima, pokazat će istraga.

Rožmarić je pristao na razgovor kako bi podrobnije ispričao o 11 godina starom sporu, no otkazao ga je jer je pozvan na razgovor na policiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije