Čarobna budućnost Uske ulice: Glicinije će donijeti jednu posve novu dimenziju

Uska ulica možda i nije najveća ulica u Varaždinu (a sigurno nije ni najšira), no zasigurno joj pripada titula najšarmantnije ulice u cijelom gradu.

Uska ulica profilirala se svojim specifičnim izgledom i posebnom ulogom koju ima za vrijeme Špancirfesta, kad brojnim kreativcima predstavlja dom.

No, osim već spomenutog, Uska ulica zadobiti će još jednu dimenziju, a tu dimenziju donijet će joj – glicinije, točnije – Wisteria chinensis.

Već 2013. te su biljke penjačice zasađene u Uskoj ulici, naručila ih je Turistička zajednica Grada Varaždina, kojoj je tad još na čelu bila Branka Tropp, a radove su izveli varaždinski Parkovi. Tri godine kasnije, same su glicinije počele davati naznake smjera u kojim će krenuti.

Tako će u dogledno doba nebo iznad Uske ulice sakriti glicinijski svod.

Sad je na redu njegovanje tih penjačica kako bi u neko dogledno vrijeme zasjale punim sjajem.

– U 2015. godini obavljena je i postava zračne armature koja služi kao oslonac po kojoj bi biljke trebale rasti, nakon što u godinama rasta budu pravilno njegovane i po potrebi usmjeravane, te kako bi u narednih 5 do 10 godina nadsvodile cijelu Usku ulicu te svojim plavim cvjetovima te mirisima stvarale jedinstven ugođaj za posjetitelje i prolaznike navedene ulice – kazala je Martina Žnidar, rukovoditeljica radne jedinice Zelene površine iz Parkova.

Budućnost Uske ulice više je nego čarobna, iako su varaždinske glicinije tek u povojima, a kako izgledaju glicinije u cvatu pogledajte na slikama ispod. A kako će to biti u Uskoj ulici za koju godinu, izmaštajte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije