‘Vinička jesen’: Međunarodna smotra folklora ove subote u Vinici

Pod pokroviteljstvom Općine Vinica Kulturno umjetničko društvo ‘Vinica’ ove će godine organizirati Međunarodnu smotru folklora ‘Vinička jesen’.

Na ovogodišnjoj će smotri nastupiti više kulturno-umjetničkih društava iz cijele regije. Svoj dolazak najavili su Folklorni sastav KD ‘Obrež’ (Obrež, Slovenija), HKUD ‘Perušić’ iz Perušića (Ličko-senjska županija), KUD ‘Ježek’ iz Beretinca, KUD ‘LAZ’ Laz (Kraapinsko –zagorska županija) i KUD ‘Dragalić’ iz Dragalića (Brodsko-posavska županija). Neće izostati ni nastup domaćina koje će ove godine predstavljati Ženski vokalni sastav ‘Leluja’ i folklorna sekcija te Folklorna grupa Osnovne škole Vinica.

Međunarodna smotra folklora ‘Vinička jesen’ održati će se u subotu, 29. listopada, s početkom u 17 sati, a program će se odvijati u dvorani u zgradi Općine Vinica.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu i uživaju u bogatstvu i raznolikosti pjesama i krajeva naše regije.

bzirom na višegodišnju tradiciju, osim obogaćivanja kulturnim sadržajima, održavanje Smotre svakako doprinosi njegovanju i očuvanju kulturne i narodne baštine naše domovine, a jedan je od važnijih ciljeva zainteresirati mlade naraštaje za narodno stvaralaštvo i tradiciju te ih uključiti u rad KUD- a kako bi zajedničkim naporima oteli od zaborava bogatstvo naših narodnih običaja i nastavili aktivnosti vezane uz očuvanje starih običaja, plesova i pjesama provodeći pri tom slobodno vrijeme organizirano i kvalitetno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije