‘Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova’: Održan prvi info dan o fondovima

U Županijskoj palači Varaždinske županije, u organizaciji Agencije za razvoj Varaždinske županije održan je prvi info dan o europskim strukturnim i investicijskim fondovima u sklopu projekta ‘Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova’.

Prvi info dan je organiziran kako bi se sudionike, predstavnike javnopravnih tijela s područja Varaždinske županije, detaljnije upoznalo s europskim strukturnim i investicijskim fondovima te o mogućnostima i načinu financiranja razvojnih projekata iz tih istih fondova.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.421.576,59 kuna, od čega je 1.208.340,10 kuna bespovratnih sredstava, što predstavlja 85% ukupne vrijednosti projekta.

Projekt ‘Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova’, AZRA-i odobren je u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Drugim riječima, kako je u uvodnom izlaganju o projektu pojasnila voditeljica projekta Ivana Prikratki, AZRA-i su kao regionalnom koordinatoru dodijeljena sredstva za pružanje pomoći javnopravnim tijelima s područja Varaždinske županije, kako bi se poboljšali kapaciteti tih tijela za pripremu i provedbu projekata koji su prihvatljivi za financiranje iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Direktor AZRA-e, Krunoslav Lukačić, istaknuo je da je ovo prvi od informativnih dana koji će se održavati u sklopu projekta ‘Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova’ . Ujedno je napomenuo da će se uz pomoć planiranih informativnih i edukativnih aktivnosti povećati kapaciteti svih javnopravnih tijela s područja Varaždinske županije kako bi ta tijela AZRA-i postala svojevrstan partner u pripremi i provedbi projekata.

Prvi info dan projekta je ujedno iskorišten kako bi se prisutnima najavila objava Poziva na prijavu za primanje savjetodavne podrške za pripremu i provedbu projekata. Navedena objava očekuje se krajem listopada, a na samu objavu AZRA se odlučila kako bi svim javnopravnim tijelima omogućila jednake uvjete za primanje savjetodavne pomoći te kako bi osigurala transparentnost projektnih aktivnosti – istaknula je Prikratki.

Sukladno tome, javnopravnim tijelima u sklopu projekta od 1. listopada 2016. do 31. prosinca 2018. godine stoji na raspolaganju 5 stručnjaka AZRA-e koji će im pomoći u razvoju i unaprjeđenju apsorpcijskih kapaciteta za privlačenje i korištenje sredstava iz europskih i strukturnih fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije