Predavanje o činjenicama i mitovima o autizmu 26. ožujka u palači Herzer

U ponedjeljak, 26. ožujka, stručni tim Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije organizira u palači Herzer predavanje pod nazivom ‘Poremećaj iz spektra autizma – činjenice i mitovi’ s početkom u 16 sati.

Predavanje će održati Jasmina Stošić iz Edukacijsko rehabilitacijskog centra Zagreb.

– Udruga za ranu intervenciju Varaždinske županije sljedeći će tjedan obilježiti dan svjesnosti o autizmu. Autizam je neurobiološki razvojni poremećaj koji obuhvaća sve aspekte ličnosti. Četiri do pet puta se češće javlja kod dječaka nego kod djevojčica. U Hrvatskoj je registrirano 1.096 osoba s autizmom iako je ta brojka mnogo veća. Obzirom da se prvi simptomi primjećuju prije treće godine života u Udruzi ističu važnost rane intervencije kod ove djece. Iako je poremećaj kao takav neizlječiv, ako se pravovremeno krene sa intervencijskim postupcima značajno se može poboljšati funkcioniranje djeteta ističe Emina Kovačić, predsjednica Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije – stoji u najavi.

Članovi Udruge će također u subotu, 31. ožujka, od 9 do 12 sati na Korzu imati štand gdje će građane upoznati s ovim poremećajem te pružati podršku obiteljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije