Na varaždinskoj ‘burzi’ tijekom rujna najtraženija su bila kožarska zanimanja

Krajem rujna ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalnom uredu Varaždin evidentirano je 5 350 nezaposlenih osoba. U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih manji je za 186 osoba, a u usporedbi s istim mjesecom prošle godine broj nezaposlenih manji je za 1 459 osoba.

Ujedno je evidentirano i 69 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom rujna evidentirano je 868 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavila se 491 osoba, 42 osobe iz nekog drugog oblika rada, nakon škole 203, a iz neaktivnosti 132 osobe.

U toku ovog mjeseca u odnosu na prethodni mjesec Regionalni ured Varaždin bilježi pad registrirane nezaposlenosti u svim ispostavama. U ukupnom broju nezaposlenih osoba je 2631 muškarac, dok je udio žena u ukupnoj nezaposlenosti ukupno 2719.

Broj nezaposlenih muškaraca manji je za 2,2 posto u odnosu na prošli mjesec, a u odnosu na rujan 2015. godine broj nezaposlenih muškaraca manji je za 22,2 posto, dok je u odnosu na prošli mjesec broj nezaposlenih žena manji za 4,5 posto, a u odnosu na rujan 2015. godine broj nezaposlenih žena manji je za 20,6 posto.

Najtraženija zanimanja tijekom rujna ove godine bila su u struci kožarstva s 206 traženih radnika. Nakon toga slijede šivač odnosno šivačica, radnici na proizvodnoj liniji, konobari, medicinske sestre ili medicinski tehničari, zatim čistači i čistačice, prodavači, elektroinstalateri, doktori medicine, dok je najmanje traženo zanimanje bilo u struci vozača teretnih vozila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije